2021 9. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2021 15:16
Türü bakımından çok severek okuduğum farklı olarak özgün bulduğum psikolojik yönüyle ağırlıklı başarılı bir polisiye kitapla geldim bugün. Kitapta ne sıradan bir iz süren dedektif var, ne de kendini saklayan gizemli bir katil. Yazar, katilin kim olduğunu gizlemek yerine, olayları en ince detaylarına kadar, özellikle de psikolojik yönleriyle işlemiş. Akıcı, sade ve merak uyandıran anlatımıyla da hiç sıkmadan okutuyor kendini. Kitap severlere önereceğim harika bir tavsiye, bu deneyimi yaşamalısınız. Başarılı, zeki, kendi akıl oyunlarıyla çözümlemeler yapan dedektif lakablı bir polis o... Diğer taraftan sıkıntılı geçmişiyle ve eşinin öldürülmesiyle gelgitler yaşar. Kendi iç dünyasında ise bağımlılıklarıyla baş etmeye çalışır Bir genç kadın cinayeti işlenir, peşinden farklı bölgelerde aynı tarzda kişileri, aynı metotla öldürmüş bir seri katil... Zeki dedektif daha ilk cinayetle anlar, bunun bir seri katil işi olduğunu hatta katili de tespit eder ama karşısındaki öyle de bir azılı suçludur ki hiç bir kanıt bırakmaz arkasında ve tutuklanamaz. Dedektifin katille olan diyalogları, en ince detayına kadar analiz edilen olaylar, yapılan otopsilerle heyecanı elden bıraktırmayan, sonuyla da şaşırtan sıradışı bir kurgu.. Ne yapacağımı şaşırdığım bir son oldu açıkçası, ilk sayfalara döndürdü beni ve aklım iyice karıştı. Okurken çok keyif aldım tarzından dolayı, sizlerinde seveceğine eminim. “Değişim, kuytuda hazırlıksız anları beklerdi hep. “ “Seri katil olunca neyin normal, neyin anormal olduğunu saptamak kimsenin harcı değil. Sınırları bulanık olgulardır. Bana göre modus operandi endişelendiğin kadar değişmedi.”
DedektifAdil Yasin Özben · Bilgi Yayınevi · 202125 okunma