Şubat 2021
Bilgi Yayınevi
9789752209671

2021 34. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2021 00:19
Selam herkes Bana seri okuma alışkanlığı kazandıran bir tür hakkında olumlayacağım bu gün. Polisiye,hem de yerli polisiye. bir kaç kitap dışında yerli polisiye okumamış bana farklı bir deneyim oldu açıkçası.. Farklı geldi çünkü;genellikle kitabın sonuna kadar hakim olan “katil kim”sorusu ile boğuşmadım.Çok fazla aksiyon yoktu ancak psikolojik açıdan değerlendirilmesi gereken karakterler ve zengin diyaloglar vardı. Hatta bir ara bakmışım bazı satırların altını çiziyorum. -Meçhul dedektif öyle edebi laflar ediyor,ya da düşündürüyor.- İşte bu kitap ,böyle sıradan olmayan bir dedektifin sıradan olmayan -katilliği seriye bağlamış bir psikopatın -peşine düşüşünün anlatısıydı. Ölen genç kızlar,geçmişle hesaplaşmalar seyir değiştiren cinayetler,katil bir kişi mi,ortağı mı var derken 8 günde 500 sayfalık yerli polisiyeyi bitirdim. -Normalim 2/3 gündür bu türde- Sonunda her polisiyede denk gelemeyeceğim değişik bir son buldum. (Sonlu sonsuz ) Klişeleşmiş türlerinin dışında farklı işleyişli Polisiye arayışında olanlara öneridir.
Roman
Puan vermedi·
#dedektif #bilgiyayınevi Adil Yasin Özben . "Çocukken hasar gören birinin iyileşmesi daha zordu. Kendimizi koruyamadığımız ama korumak zorunda olduğumuz devirde alınan yaralar iyileşmez, izleri kaybolmazdı. Zırhlar tamamlanıp sertleşmeden önce delinir, genellikle de parçalanırdı. Hayat boyunca nereden geleceği belli olmayan sayısız darbelere karşı savunma kalmazdı. Zamanla artık her şey darbe gibi gelirdi.." . ÇOCUKLUK KİŞİLİĞİ, KİŞİLİK DE HAYATI ŞEKİLLENDİRDİ . Herkese Merhaba ‍️ . Polisiye kitapları okumayı sevenler burada mı? Yalnız bu kitapta katil kim diye düşünmüyoruz, katilin kim olduğunu biliyor ama nasıl yakalanacağını ve daha neller yapabilir merakı içerisinde sayfaları çeviriyoruz..️ . Başarılı, zeki ve akıl oyunlarıyla okuru kendine hayran bırakan komiser.. Yapısı ve karakteri dışında, lise yıllarında yaşadığı bir durumdan sonra DEDEKTİF lakabıyla hitap ederler kendisine.. Sıkıntılı bir geçmişin üzerine, eşinin de öldürülmesiyle gelgitler yaşamaya başlayan dedektif kendi iç dünyasında yaşadığı bağımlılıklarla baş etmeye çalışırken öte yandan işlenen bir cinayet ve ardı ardına gelen ölüm haberleri... İlginç olan ise bu cinayetlerin farklı bölgelerde olup, hepsinin birbirine olan benzerliği ve hepsinin aynı yöntemle öldürülmesi. Peki ama bunun sebebi ne olabilir? . Kitap genel olarak diyaloglar şeklinde ilerliyor. Polisiye türünün yanı sıra psikolojik yansımaları da oldukça fazla hissettiren bir eser. İlk defa polisiye türünde bir kitabı çokça altını çizerek okudum. Yalnız kitabın sonunda 'SON' bölümünü okuyunca ben şok, sanki kitap sondan başa sardı. O son sayfalar beynimi yaktı.. Adres kelime kelime bakınca hiç yabancı gelmedi.. Hayatı ellerinde hisetti.. Kan kokusu güçlüydü.. Peki; o adam kimdi? Değişik bir son, kafamda deli sorular... Acaba kitabın
2021 135. kitabı
DEDEKTİF Merhabalar.. Bugün çok farklı bir polisiye kitabı ile sizinleyim. Bir seri katil ve çılgın, kural tanımayan bir dedektif. Bu ikiliden çıkan çok sürükleyici bir kitap. Arkadaşlar bu kitapta aradığınız o bilinmeyen katili bulma arzusunu bir kenara atıp tabuları yıkıyoruz. Katilimiz açık bir şekilde kendini gösteriyor. Ama gel gelelim ki ne delil var ne de suç üstü. Katilimiz Ahmet Yalın cinayetleri belirli fiziksel özelliklere sahip insanlar üzerinden giderek işlemektedir. Fakat cinayet alanında kendine ait hiç bir delil de bırakmayacak kadar zekice adımlarla ilerliyor. Bizim çılgın dedektifimizi ara ara ziyaret etmeyi es geçmiyor tabikide. Aralarında geçen konuşmalar, yaşanan kovalamaca ve işin psikolojik tarafıyla çok farklı bir kitap olmuş açıkçası. Yakalanma zamanı ve o zamana kadar geçen zaman da yazarımız kitabı gerçekten çok iyi toparlamış ve sıkmadan sayfa sayfa koşarcasına bir okuma işine girişiyor insan. Kitabımızda aksiyon, macera, biraz dram ve çokça psikolojik etmenler bulunmaktadır. Katilin ve kural tanımayan dedktifimizin bu macerası sizi de alıp surukleyeceğine fazlaca eminim. Buraya oynamaya geldin. Sizin gibileri bilirim. Minik oyunlarla üstünlüğü ele geçirmek isteyen, gerçek kuralları bilmeyen eksik parçalarsınız. Gerçek, yılmaz bir el gibi yıllara yayılan bir azimle yavaşça sizi ezer. Sonunda, başında olması gereken gerçekleşir. Değersiz hayatlar, zavallı mekanlarda gökyüzüne karışır. Bu heyecan mıydı tedirginlik mi yoksa suçluluk duygusu mu ayırt edemiyordum. Hepsinin sentezi yeni bir duygu muydu?Daha önce duygu yaratan biri var mıydı? Duygular yaratılıyor muydu yoksa keşfediliyor muydu? @bilgiyayinevi @senayayayyyy bloghemsire #dedektif #polisiye #tavsiyekitap #neokumalı
Polisiye / Gerilim
2021 159. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2021 21:28
O' na Dedektif diyorlardı... Adından çok duyduğu lakabının hakkını sonuna kadar vermek, suçluların cezasını çekmesini sağlamak ve cinayetleri önlemek için durmadan, yılmadan çalışıyordu... Ancak Dedektif için, işler bu sefer biraz daha karmaşık, biraz daha çetrefilliydi. Ardı ardına gelen cinayet haberleri ve her cinayette artan şiddetle yılan hikayesine dönen soruşturmanın içinden çıkması gerekiyordu.. Fakat bir dakika, Dedektif kendisiyle iletişime geçen, canına kast eden seri katili tanıyordu... Kedi fare oyunun dönen kaçma kovalamacada sürekli yaşanan can pazarı, katilin akıl oyunlarının gölgesinde durmak bilmeyen bir mücadele... Ve tabi tüm bu karmaşanın içinde geçmişin karanlık dehlizlerinde kaybolan Dedektif için, yeniden kapısında beliren aşk... . . İlk sayfasından itibaren sizi içine çeken ve son satırına kadar aksiyonu heyecanı düşmeyen bir polisiye arıyorsanız doğru yerdesiniz der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 75. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2021 15:02
Yeni bir gün , yeni bir eser ile hepinize merhabalar. Türk polisiye türünde en başarılı eserleri çıkaran @bilgiyayinevi baskısı ile Dedektif okuduk bu ay. Hâlâ etkisinde olmama rağmen hemen paylaşmak istedim sizinle. Tek kelime ile muhteşem bir eser. Aniden ortaya çıkan bir cinayet ile başlıyor maceramız. Ve ne yazık ki tek cinayet ile sınırlı kalmıyor ve seri katil vakası oluyor olay. Öldürülen genelde aynı yaş grubundan genç kızlar ve öldürülüş biçimleri aynı. Dedektif ise bu işi çözmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Katilin kim olduğu belli ama malesef elde somut delil olmayınca yapacak bir şey olmuyor. Polisiye severim ama yerli polisiye daha çok severim. Gerçekten çok güçlü bir kurguya sahip bir eser Dedektif. Katilin bu kadar cesaretli olması , sadece genç kızları değil artık polisleri de öldürmesi ile listesinin uzaması ve bir türlü yakalanamaması... Gecrekten bazı noktalarda kitaba dahil olup yeter diye bağırası geliyor insanın. Bir yandan bu cinayetler devam ederken diğer yandan Dedektif'in yaşadığı psikolojik çöküş , aşk hayatındaki sıkıntıları , Gizem ve Sabah ile yaşadığı problemler alıp götürüyor sizi. Bir kadın olarak kızdığım noktalar olsa da sevdim genel olarak Dedektif'i. Cinayetlerin çözülmesi , Dedektif'in davadan alınması , katilin yakalanması çok güçlü bir kurgu ile sizi bekliyor. Özellikle polisiye severlerin tercih edeceği bir eser. Tavsiyemdir tüm kitap dostlarıma. Yeni eserlerde görüşmek üzere değerli kitap dostları sevgi ile kalın ve kalbinizin bir köşesine kitaplar dizmeyi unutmayın. Huzurlu bir gün olsun... #bilgiyayınevi #bilgiokumaetkinlikleri #okumakiçinkitaphalleri
2021 9. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2021 15:16
Türü bakımından çok severek okuduğum farklı olarak özgün bulduğum psikolojik yönüyle ağırlıklı başarılı bir polisiye kitapla geldim bugün. Kitapta ne sıradan bir iz süren dedektif var, ne de kendini saklayan gizemli bir katil. Yazar, katilin kim olduğunu gizlemek yerine, olayları en ince detaylarına kadar, özellikle de psikolojik yönleriyle işlemiş. Akıcı, sade ve merak uyandıran anlatımıyla da hiç sıkmadan okutuyor kendini. Kitap severlere önereceğim harika bir tavsiye, bu deneyimi yaşamalısınız. Başarılı, zeki, kendi akıl oyunlarıyla çözümlemeler yapan dedektif lakablı bir polis o... Diğer taraftan sıkıntılı geçmişiyle ve eşinin öldürülmesiyle gelgitler yaşar. Kendi iç dünyasında ise bağımlılıklarıyla baş etmeye çalışır Bir genç kadın cinayeti işlenir, peşinden farklı bölgelerde aynı tarzda kişileri, aynı metotla öldürmüş bir seri katil... Zeki dedektif daha ilk cinayetle anlar, bunun bir seri katil işi olduğunu hatta katili de tespit eder ama karşısındaki öyle de bir azılı suçludur ki hiç bir kanıt bırakmaz arkasında ve tutuklanamaz. Dedektifin katille olan diyalogları, en ince detayına kadar analiz edilen olaylar, yapılan otopsilerle heyecanı elden bıraktırmayan, sonuyla da şaşırtan sıradışı bir kurgu.. Ne yapacağımı şaşırdığım bir son oldu açıkçası, ilk sayfalara döndürdü beni ve aklım iyice karıştı. Okurken çok keyif aldım tarzından dolayı, sizlerinde seveceğine eminim. “Değişim, kuytuda hazırlıksız anları beklerdi hep. “ “Seri katil olunca neyin normal, neyin anormal olduğunu saptamak kimsenin harcı değil. Sınırları bulanık olgulardır. Bana göre modus operandi endişelendiğin kadar değişmedi.”
2022 121. kitabı
Lakabı Dedektif olan sıradışı bir polis; daha ilk cinayetle bunun bir seri katil işi olabileceğini düşünür. Sıradan görünen ama farklı bir polis olan dedektif olayları çözdükçe, kurbanlar da çoğalmaya başlar. Bağımlılıkları ile de başetmeye çalışan dedektif, tüm polis teşkilatının zehirlenmesi olayından da kurtulur. Katili tanıdığını düşünse de, katilin bütün ilgisi de dedektiftedir. Dedektifin değerlendirmelerinden, sorunlarından, sıkmayan diyaloglardan oluşan psikolojik bir polisiye roman. Yerinde ve dozunda betimlemeleriyle harika ilerleyen, akıcı ve sade bir anlatım tarzına sahip, her ne kadar 488 sayfalık kalın bir kitap olsa da, okunması kolay bir romandı. Polisiye kitaplarda genelde sonuna kadar ilerleyen ‘katil kim?’ klişesini ilk baştan yıkarak, katili belli olan olayları muazzam şekilde ve merakla sürdüren şahane bir kurguydu. Çok fazla aksiyon barındırmayan, ama heyecanla kendini okutan, karakterler, olay ve diyaloglar zenginliği bakımından sıradışıydı. Farklı bir seri katil olayıyla ilgili, farklı bir dedektifin, bildiği ama yakalayamadığı katili bulma çabası ve bağımlılıklarıyla mücadelesi.. Fakat finalde bizi bir sürpriz bekliyor.İşte o zaman tekrar başa dönme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yine okurken sanki bir film sahnesindeymiş hissine kapıldım. En az yabancı polisiye yazarları kadar, alışılmışın dışında kurgu ve finaliyle, sinemaya da uyarlansa şahane bir film olur kanaatindeyim. Sıradan olmayan bir psikolojik polisiye olan bu kitabı, polisiye roman severlere mutlaka tavsiye ederim. #Dedektif ^ #alıntı Hayatın işleyişini kavramak her lanet gibi başlangıçta armağan kisvesindedir. İnsanları anlamak, onları neyin tetiklediğini görmek, en masum düşüncelerde bile istenç dışı dolaylı kötülük olduğunu anlamak, karanlık bir aydınlanmadır. Biz bencil
Polisiye / Gerilim