İhanetin sonuçları!
2021 53. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2021 11:24
Herkese merhabalar... Usta yazar Stefan Zweig diyince aklıma genel anlamda; trajik hikayeler, mutsuz sonlar, hüzünlü aşklar...gelir. Nitekim bu kitap da onlardan biri diyebileceğimiz türden. Kitabı çok beğendim çünkü bitirdikten sonra kendimi çok garip hissettim ve etkisi belli bir süre devam etti. Kitap içeri hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, şöyle ki: Korku, çok genel anlamda bir duygudur öyle değil mi? Bir çok korku çeşidi vardır; mesela herhangi bir hayvandan korkarız, karanlıktan korkarız, duygularımızı ifade etmekten korkarız ve daha bir çok şeyden de korkmak mümkün. İşte kitapta işlenen korku; korkunun nasıl oluşabileceğini, korkunun sebep olabileceği durumları, korkunun bir insana neler yapabileceğini açıkça ortaya koymaktadır. Biraz daha açıkça ifade etmem gerekirse kitapta, işlenen ihanetin sonucunda ortaya çıkabilecek korkunun ve bu duygunun etkisiyle kişi de çeşitli sanrılar oluşmaya başlamakla birlikte, kişinin normal düşünsel sürecinin bozulmasına veya şizofrenik davranışların da nüksetmesine, kısacası kişinin düşünsel süreçten ailesel ilişkilerine kadar bir çok konuyu etkileyebilecek olan bir korku işlenmektedir. Kitap, okurken size hem tahminlerde bulunmanızı hem empati kurmanızı hem de bir çok duyguyu hissetmenize sebep olabilecek. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Çünkü güzel kitaplar paylaşıldıkça anlam kazanır. İyi okumalar sayın gerçek okurlar:)
KorkuStefan Zweig · İndigo Yayınları · 2018125bin okunma