Puan vermedi·301 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Temmuz 2021 09:40 Arkadaşlar eğitimin devletin elinde olması kötüdür. Devletin okullaşma ile eğitim vermesi özgürlüğün yok edilmesidir.
İlk olarak eğitim=/=okul, insanlar okula gitmeden de kendini eğitebilir abraham lincoln, thomas jefferson ortaokul üzerinde okula gitmedikleri halde eğitim aldılar ve 12 yıllık okula giden oğrenci zombilerden daha nitelikli oldukları ortadadır. Devletler eğitime el attıktan sonra insanların akıllarına "sadece devlet eğitim verebilir" anlayışını soktular fakat devlet eğitim veremedi hem öğrenciler hem öğretmenler bu işte enerjilerini saatlerce boşuna tukettiler. Bugün internet cağındayız abraham lincoln'e göre olanaklarımız daha fazladır. Sizi not usuluyle yargilayan bir avuç öğretmenlerden okullardan uzaklaşarak daha iyi olanaklarla eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.
Devletin eğitim vermesi propagandadır, devlet sadece hâkim ideoloji etrafında eğitim veriyor bugün evrim teorisi iktidara zıt düştüğü için okullarda düzgün öğretilmiyor bile. Sadece bu olsa iyi her konuda hakim ve belirli ideoloji öğretiliyor. Tüm öğrenciler belli kalıplar etrafında yetiştiriliyor, itaatkar kitleler oluşturuluyor. Düşünün daha birinci sınıftaki çocuklara bile özgürlük degil itaat öğretiliyor, şu kıyafeti giymelisin, saçını uzatamazsın... bunların hepsi saçmalıktır.
Okulların sosyallaşme işlevi olduğundan bahsedeceksiniz :D sizi 8 saat alıkoyan ve hiç iyi bilgiler öğretmeyen bir kurum hayatınızdan 12 yıl çalıyor. Bu süre içerisinde sosyalleşecek onlarca yer bulabilirdiniz ama okullara kapatıldınız gününüzün 1/3'ünden fazlası okul denilen hapisanelerde geçti. Ben buna sosyalleşme diyemem kb.
Son olarak size eğitim vermeye kalkan öğretmenler genelde cahil oluyor, asla kendilerini geliştirmeye kalkmazlar genel olarak ve her zaman öğrenciye karşi kendilerini yüce ve üstün görürler.