2021 120. kitabı
Selahattin demirtaşın her zaman yaptığı ince ve güzel espirilerin yanın da bu sefer biraz sokak küfürleri de var; Ama sokaktaki çöpçüden tutun mahalleli yoksuldan çöp kutusun üzerindeki buraya çöp dökme yazından ve sigortasız çalışan kuryelerden hepsinin devlet tarafından yoksul bırakıldığının ve en önemlisi bir kadının bir erkeğe evlenme teklif ediyor olabileceğini bize gösteren güzel ince espirileriyle dolu bir roman. Olaylar karmaşaya tam dönecek iken aniden Kenanın her şeyin içine sıçmasıyla hikaye şekillenmeye başlıyor. Kitap leylan’ dan çok güzel ve başarılıdır. Üç kuşak boyunca anlatılan, sonunda mutlaka kapanacak olan bir hesap. İlmek ilmek dokunmuş, sürprizlerle dolu bir olay örgüsü. Kitabın ismi Efsun olabilir ama Kenan’ ın hikayesidir. Bu arada kadın hakkın hep savunuyor derken, kadınlarda ince espiriden almışlar payına düşeni. “Kadın parfüm kokmuyor ki, parfüm azıcık kadın kokuyor, sanırsam parfüm şişesinin içine düşmüş. Ve emin olun böyle parfümler şişede durduğu gibi durmuyor.”
EfsunSelahattin Demirtaş · Dipnot · 20244,871 okunma
3.243 Gösterim