2021 9. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2021 00:28
Kitap ilk hikayesiyle efsane bir giriş yapmış ve en can alıcı bölümü de bence budur. Buna ek olarak kitapta rus edebiyat ve kültürünü sık sık hissettik çünkü kitapta bizim kültürümüzdeki hikayelere benzer hikayeler vardı kitabın her bölümünü özetleyecek atasözlerimiz mevcut çünkü. Ek olarak kitabı okuyarak tolstoy un karakteristik özellikleri hakkında çıkarımlar yapabilmek mümkün. Bu kitap tolstoy un okuduğum ilk kitabı ve yazarın karakteristik özellikleri hakkındaki çıkarımlarım; dünyaya iyimser bakan ve kötü yanlarını görmezden gelen bir optimist, Tanrı sevgisini insanlara aşılamaya çalışan bir dindar ve muhafazakar bir insan profili canlanıyor. Çünkü kitabı okurken yazarın bize ,gerçeğin aksine, dünyada inanılmaz bir ilahi adaletin var olduğunu bize empoze etmeye çalışıyorç hani kitabı okurken samanyolu tv deki o kısa filmler aklıma gelmedi değil Bir solukta okuyabileceğiniz akıcı bir kitap ben sadece eksikliklerini söyledim yoksa gerçekten dünya klasiği olmayı hak ediyor fakat biraz daha küçük yaşlarda okumuş olmanız kitabın gerçekçiliğini sizin için bir iki tık daha arttırabilir
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024234,4bin okunma