2021 11. kitabı
#kalpsiz "- Bir ailem var. -Senin ailen benim. -Bir vatanım var.-Senin yurdun benim. -Bir kalbim var.-Beni seveceksin. -Asla❗ -Ozman sevmediğin bir adamla ömrünü heba edeceksin,çünkü seni bırakmayacağım." . Pelin, erkek arkadaşıyla kısa bir tatil için soluğu Fas ta alır. Gelişen olaylar silsilesinden sonra Amir ile ayrı düşen Pelin,  hayatının değişeceğinen tamamen bi haber kendince cikis yolu ararken bir infazin ortasında kendini bulur ve bundan sonra acı dolu yolculuguna başlamış olur. Köle tacirleri tarafından kaçırılıp satışa çıkan Pelin kendini bu esarete mahkum eden aslan terbiyecisi adı ile anılan Şeyh Said Fahd in ayaklarına kendini atarak son bir cirpinis gerçekleştirir. Gördüğü zülm ve işkenceler yetmezmiş gibi, kendisini sistemin kölesi ve Fahd in 3. Karısı olarak bulan Pelin in bundan sonraki tek amacı, ıssız çöllerle etrafı kaplı olan bu diyarlardan bir an önce kurtulup özgür hür kimliğine kavuşmaktir.  Fahd , kendiside farkında, kültürleri dilleri farklı olan bu Türk kızının tek amacının kaçmak olduğunu ama bir kere onu karısı diye sahiplendi, artık geri dönmek istemiyor ona tutulduğu gibi kizin da ona tutulması ve aşık olması için yollar arar. O gün geldiğinde arkasına bakmadan kaçamasin diye, benliğiyle onu kabullensin diye ona bir sebep kazandırmak zorunda olduğunu bilir. . Pelin özgürlüğü için savaşırken evde ki var olan 2 kadın in kendisine dusmanliklariylada uğraşır, Fahd ise Pelin i korumaktan başka bir düşünceye sahip değildir. Birde kıskançlıkları olmasa tabi. Özgürlüğünü kazanmak için Pelin ne kadar ileri gidebilir, peki Fahd onu kaybetmemek için daha ne kadar direnebilir. 🌹 Kalmaya gönüllü olana sebep,gitmeye niyetli olana mazeret üretmek kolaydır. ..Kulağına soluğunu vererek ; " Kalmani istiyorum,mazeretin olmak istiyorum. Tüm günahı bana atabilirsin... 🌹 Nedenini bilmiyorum ama beni istemene, sevmene ihtiyacım var Pelin. Gönül kimde huzur buluyorsa,değer kazaniyorsa hicreti onadır. 🌹 . İlk defa okudugum bir tür olduğu için,  beni çok zorladigini soylemeliyim.  Orta Doğu gerçeğini yansitsada bu benim kabullenebilecegim anlamına gelmiyor keza Pelin de benimle aynı fikir de ki son dakikaya kadar sıkı bir direniş gerçekleştirdi. Hop oturup hop kalktığım, ama yer yer de ikiliye kalbimi bıraktığım sıcacık bir romandi. Belki yazarin okuduğum ilk kitabiydi ama bana çok güzel bir diyarin kapısını açtığı için yeri bende bambaşka kalacak..
KalpsizMüjde Aklanoğlu · Hasrem Yayınları · 2021111 okunma