·280 syf.····Okunma: 12 Ekim 2021 14:34 Kitapta yazar , TED konuşmalarında iyi sunum yapan ve çok izlenen kişilerin bu başarıya nasıl ulaştıklarını irdeliyor ve bu başarının sırlarını örnekler göstererek , her bölümde farklı bir başlıkta ele alıyor. Yazar Carmine Gallo iyi sunum yapan konuşmacılarla birebir görüşmeler gerçekleştirmiş ve hem onların söylediklerini hem de kendi deneyimlerini harmanlayarak sunum yapmak isteyenler için önemli öneriler sunuyor. Kitabı bence sadece sunum yapmak isteyenler değil , öğretmenler , materyal hazırlamak isteyenler hatta sadece iletişimini güçlendirmek isteyenler de okuyabilirler.
Kitapta ilgimi çeken ve sunum hazırlarken kullanabileceğimiz önerileri çok genel olarak maddeler halinde ifade edecek olursam :(buradan sonrası spoiler olabilir haberiniz olsun :))
**Tutkun olduğunuz konuyu bulun ve iyice araştırın. Merak etmediğiniz , sevmediginiz bir konuyu sunacak olursanız bunu izleyicileriniz çok kolay bir şekilde fark eder ve en baştan kaybedersiniz.
**Sunumunuzda konunuzla ilgili kişisel bir hikaye anlatın. Bu izleyicinizle bağ kurmanızı ve izleyicinizin konunuza ilgi duymasını sağlar.
**İzleyicilerin duygularına hitap eden bir sunum hazırlayın .
**İçeriğinizi birden fazla duyuma hitap edecek şekilde hazırlayın. Bu sayede sunumunuz daha akılda kalıcı olacaktır.
**Sunumunuzu gerçekleştirmeden önce sürekli olarak prova yapın ve bu provaları yakınlarınıza izletin fikirlerini alın. Eğer böyle bir imkanınız yoksa kendinizi video kaydına alın, izleyin ve gereken yerde düzeltmeler yapın .
**Sunumda videolar , grafikler , resimler kullanın fakat bunları sıkıcı bir şekilde sunmaktan kaçının,yaratıcı olun.
**Uzun yazı yazmaktan kaçının.
**Sunum süresini iyi ayarlayın. Ne insanları sıkacak kadar uzun tutun ne de çok yüzeysel ,kısa tutun. İdeali 18-20 dk. dır.
***Son olarak kendim bir madde eklemek istiyorum. Allah rızası için sürekli olarak slayttan okumayıııınn :)