Puan vermedi·104 syf.····Okunma: 12 Ekim 2021 17:08 🪁”Kuşlar tutsak yaşayamazlarmış. Uçma zamanı gelince gitmeleri gerekirmiş. Ya çocuklar, İnci? Onlar tutsak yaşayabilirler mi?”
🪁”Sizin gittiğiniz her yerde uçurtmalar olurmuş. O uçurtmaları vurmasınlar İnci…”
⚫️Kitabı okumaya başlamamda ki en büyük etken yazarının bir süre hapis yattığını öğrenmem oldu. Çünkü özgürlüğünü demir parmaklıklar ardında bırakmış birinden daha iyi kim anlatabilirdi ki Barış’ı?
⚫️Yazar Feride Çiçekoğlu 12 Eylül sonrasında komünizm propagandası yaptığı gerekçesiyle, Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Yaşar Kemal, Necip Fazıl gibi pek çok ismin de hapis yattığı ve şu anda da müze olarak faaliyet gösteren Ulucanlar Cezaevi’nde dört yıl boyunca hapis yatmış.
⚫️Uçurtmayı Vurmasınlar isimli eserinde de cezaevinden tanıştığı bir çocuğun, Barış’ın, yaşamını, daha doğrusu dört duvar bir odada yaşayabildiği yaşamını anlatır.
⚫️Yaşanan olayların tamamen gerçeklere dayanması ise esere ayrı bir hava katıyor.
⚫️Gökyüzünü sadece gündüzleri, küçücük bir avludan görebilmiş bir çocuğun:” Bizim göğümüzün yalnızca gündüzü var. Senin göğünde akşam oluyor mu İnci?” diye soran ve “Hiç çiçekli dal görmedim ki ben .” diye isyan eden Barış’ın hikayesi beni çok etkiledi. Eminim sizi de çok etkileyecek. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar::))