Puan vermedi·320 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Ekim 2021 21:01 Güzel bir eserin daha sonuna geldim. İskender palanın okudugum 2. Kitabı ve yazarın başka kitaplarınıda alıp kütüpaneme koyucam.. Olay örgüsünü iki farklı zaman diliminde yapmak kitabın akışını hem zengin hemde farklı kılmış bu şekilde okudugum elif Şafak ın aşk kitabında, geçmiş ve şimdi hikayesi kadar içselleşmesede sevdigimi söylemeliyim. Karun un hikayesindeki duygu yogunlugunu anarşist kısmında bulamadım sanırım yazarın da kendine en yakın gördügü ve asıl anlatmak istedi hikaye karun kısmında geçen hikayeydi. Farklı zamanlarda olsa 80 kuşagıda en az karun zamanının yaşadıkları zor günleri farklı şekillerde acı bedeller ödeyerek yaşamışlardı. Birinin yaşanmışlıkları arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkmış, digeri için ise daha yakın bir tarih oldugundan izleri ve yaraları hala yüreklerde kazınmış ve buna bir şekilde tanıklık edecekleri hikayelerde eklenmiş olabilir. Edusa ve aslan kralın hikayesini sadullahın hikayesinden daha içsel buldugumu çektigi acılara daha fazla tanıklık eder gibi bir zaman yolculugu yaptıgımı belirtmek isterim. Okuması keyifli tarihin içinde harmanlaşmış ve yazarın anlattıgı çagı araştırıp bunu bir hikayede harmanlamasını çok sevdim ve başarılı buldum. Teşekkürler usta