Hndn

@handanc
2021 49. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2021 22:48
Nöro-roman türünde yazılan 3 kitaplık serinin sonuna gelmiş bulunuyorum. Nörolojik roman olarak adlandırılmasının sebebi yazarının sinir bilimi alanıyla ilgilenmesi ve bilimsel verilerle kurguyu birleştirerek böyle farklı bir tür ortaya çıkarmasından kaynaklanıyor. Serkan hocayı diğer kitaplarından ve sosyal medyadan da takip eden biri olarak alanında oldukça başarılı ve faydalı buluyorum takip edilmesini tavsiye edebilirim. Gelelim roman incelemesine. Kısaca ilk iki kitapla birlikte değinecek olursam: İlk kitap Pia Mater elimden bir saniye bile düşürmeden heyecanla okuduğum ve herkese tavsiye ettiğim harika bir okumaydı. Bilimsel verilere dayanan bilgilerin yer aldığı öğretici yönü olduğu gibi heyecanı bir an bile eksilmeden ve kurgusuyla, karakterleriyle beni çokça şaşırtan, ikincisi için sabırsızlandıran bir kitap oldu. Dili oldukça basit, cümleler genellikle kısa ve anlaşılır yani çok fazla edebi yön aranmayacak nitelikte. Bu kitap için ufak eleştirim "nöron" kelimesinin gereğinden fazla geçmesiydi. 9/10 İkinci kitap Aracnoid Mater'i beklediğime değmis olarak ve temposu düşmeden okudum, hatta son sayfalarında ufak panik ataklar geçirtecek kadar heyecan verici ve sürükleyiciydi. Bilim kurguya dönüşen hikayede final için oldukça merak uyandırdı. Bu kitap için de eleştirim aklımda çok fazla tanıdık film sahnesi uyandırmasıydı. Benzerliklerden dolayı orijinalliği bir nebze düşürdü benim için. 8/10 Ve son kitap Dura Mater maalesef tam bir hayal kırıklığı oldu. Farklı bir tür olarak bu kadar heyecan uyandıran seri böyle bitmemeliydi kesinlikle. Temposu tamamen düşmüş ve ana karakterlere çok az yer verilmisti. Öğretici anlamda doyurucuydu ve birçok yeni ve şaşırtıcı şey öğrendim. Özellikle yapay zeka çalışmaları oldukça dikkat çekiciydi fakat bazı kısımlar o kadar uzatılmıştı ki hızlı okuma yaparak ilerledim. Karakterlerin hikayesi askıda kaldı ve maalesef tatmin edici bir son kesinlikle olmadı hatta bir miktar sinir bozucu oldu diyebilirim. Bu şekilde bitmesi okuma yolculuğum açısından üzücüydü. Yine de farklı bir tür okumuş olmak ve okurken bilgi almak adına tavsiye ederim. 7/10 (Ek bilgi: Kitapların ismi beyin ve omuriliğin etrafını saran ve merkezi sinir sistemini koruyan üç farklı zar tabakasından geliyor. En içten dışa doğru pia mater, arachnoid mater ve dura mater olarak sıralanmaktadır.)
Dura MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20217,7bin okunma