Kalemini çok sevdiğim Ahmet Ümit’in IŞID tarafından öldürülen Arkeolog Halid hocanın anısına yazmış olduğu son kitabıyla geldim karşınıza.
Gecenin sessizliğini bozan kulak tırmalayıcı müzik ve açık kapıdan sızan kırmızı ışıklar ve kesif bir kan kokusu ile karşılaştı Başkomiser Yıldız ve yardımcısı Tobias olay yerine geldiklerinde. Odaya adım attıklarında karşılaştıkları tablo duvarda bulunan dev Zeus resminin önünde ölen kişinin bilekten bağlanan ellerinde kanayan bir kalp vardı. Yardımcı Tobias ışığı yaktığında nasıl yani adam kendi kalbini mi sunmuş krala diye mırıldandı. Işığın etkisiyle bilgisayardaki yeri göğü inleten müziği kapatmak İçin yaklaşan Yıldız ekranda klibin adını gördü Altar of Zeus yazıyordu . ‘Krala değil Toby, baştanrıya. Kurban kalbini Baştanrı Zeus’a sunmuş dedi’
Bergama’da olan Pergamon Altarı’nı daha önce gezen Yıldız’ın hikayeyi biliyor olması ve ardı ardına işlenen üç cinayetin işaretlerini birleştirmesiyle önce Neo Nazilerden şüphelenip sonradan gerçek katile ulaşması ama katili bulmak İçin geldiği Türkiye’de muhteşem Başkomiser Nevzat ve Ali’yle karşılaşmalarının ve harika Zeus’un Varoluş Hikayesinin anlatımlarıyla Mitoloji, arkeoloji ve polisiye ile harika üçlü olarak harmanlanmış, olay örgüsü, dili, sürükleyiciliği ile çok severek, soluksuz okuyacaksınız. Kesinlikle sizde okuyun diyorum.
Katil kim?
Katil ruhsal olarak nasıl biri?
Katil’in gerçek amacı nedir?
Zeusun gerçek hikayesi ile ne bağı var?
Bütün soruların cevapları romanda kalbinden kalemine akan her sözcük muhteşemdi kalemin daim olsun Ahmet Ümit 😍 Sevgiyle ve kitaplarla kalın..📚🌸Ve hep mutlu huzurlu sağlıklı olun.