İlk incelememi, polisiye romanı tanımamı ve sevmemi sağlayan Ahmet Ümit'in en son yayımlanan kitabı Kayıp Tanrılar Ülkesi ile yapıyorum.
(Dayıma teşekkür ederim.)
Yazarımızın her kitabında olduğu gibi bu kitabında da dili akıcı ve konusu sürükleyiciydi. Şehir değişimim yüzünden kitap okuma sürecim ne kadar aksamış olsa da her elime alışımda merakla ve zevkle okudum. ''Ben Kirke''yi mitolojiyle ilgili hiçbir bilgim olmadığından sürekli ertelemiş biri olarak bu kitap beni heveslendirdi. Çünkü Kayıp Tanrılar Ülkesi'nde mitoloji çok tatlı bir şekilde işlenmişti ki sayesinde güzel bir aşinalık kazandım.
Eğer benim gibi birçok Ahmet Ümit kitabı okuduysanız bu kitabın kapağını da bir Başkomiser Nevzat ve yardımcısı Ali'yi bekleyerek açıyorsunuz ancak o iş öyle olmuyor. Çünkü son sayfalara kadar size Başkomiser Yıldız Karasu ve yardımıcısı Becker eşlik ediyor. Bu durum beni hiç rahatsız etmemekle beraber aksine farklı bir tat almamı sağladı.
Cinayet çözüme kavuşulduğunda tahmin etmediğim bir sonuç ile karşılaştım ki bu da beni oldukça mutlu eden bir son oluyor. Güzel kurgulanmış ve parçalar birleştiğinde kafamda bir soru işareti kalmamış bir kitap olarak damağımda güzel bir tat bıraktı, mutlaka okuyun. (:
''Ve böylece ilk görevinde Herakles düşmanının üstünlüklerini kendisi için fırsata çevirmeyi öğrendi.''
''Ve böylece ikinci işinde Herakles düşmanını alt etmenin inceliklerini öğrendi.''
''Ve böylece üçüncü işinde Herakles bir sorunu hallederken yeni meseleler yaratmamayı öğrendi.''
''Ve böylece dördüncü işinde Herakles düşmanını alt etmede sabrın çok önemli olduğunu öğrendi.''
''Ve böylece beşinci işinde Herakles doğanın gücünü kullanarak meseleleri çözmeyi öğrendi.''
''Ve böylece altıncı işinde Herakles bazı meselelerin kaba güç kullanılmadan çözülebileceğini öğrendi.''
''Ve böylece yedinci işinde Herakles bazen meseleyi çözmenin tek yolunun bedensel güç olduğunu öğrendi.''
''Ve böylece sekizinci işinde Herakles zalimleri yola getirmek için acımasız davranmaktan başka çarenin olmadığını öğrendi.''
''Ve böylece dokuzuncu işinde Herakles meseleleri çözerken her an uyanık olması gerektiğini öğrendi.''
''Ve böylece onun işinde Herakles sadece bir muharebe kazanmakla zafere ulaşılamayacağını öğrendi.''
''Ve böylece on birinci işinde Herakles bazı meseleleri çözmede kurnazlığın işe yaradığını öğrendi.''
''Ve böylece on ikinci işinde Herakles samimiyetin, dürüstlüğün ve cesaretin bazen bütün kapıları açabileceğini öğrendi.''