···Okunma: 23 Ekim 2021 00:06 Yabancı Albert Camus’un en önemli eseri kabul edilmektedir. Bu eserde topluma yabancılaşmış, kendini toplumdan soyutlamış bir bireyin dramı anlatılmaktadır.
“Bugün annem öldü. Belki de dün, bilmiyorum.” Bu en unutulmaz, en yüreğe dokunan, en vurucu roman girişlerinden birisidir. Bu girişi duymayan kalmamıştır herhalde.
Topluma bu denli yabancılaşan bir bireyin yaşaması, ölmesi, evlenmesi, şehir değiştirmesi hiçbir anlam ifade etmez. En kötüsüde insanlara yabancılaşmasının sebebi yine insanlar.
Eserde son derece basit bir kurgu, anlaşılır bi dil kullanılmış. Basit bir anlatıma rağmen gerçekten etkileyici bir roman.
Yazarın okuduğum ilk kitabı ve yazarın dilini, anlatım tarzını çok sevdim. Kitabı elimden bırakamadım desem yeridir. Sürekli şimdi ne olacak, sırada ne var acaba? düşüncesiyle sayfaları birbiri ardına çevirdim. Merak duygusunu sürekli üst düzeyde tutan ve tetikleyen bir eser.
Kitabı okuyan herkes kendi deneyimlerinden ve hayat tarzından yola çıkarak kendine dersler çıkaracaktır. Tavsiye ederim kitabı okuyun, okutun.