Öncelikle kitabın çok güzel olduğunu söylemek istiyorum, okumaya başladığımda hafiften bi tırstım okuması fazlasıyla zordu ve hiç akıcı değildi, yazar bilinç akışı tekniğiyle ele aldığı karakterin kafasından geçenleri olduğu gibi sanki o düşünceler bizim kafamızdan geçiyormuşcasına kendi kendimize düşünüyormuşuz hissini vererek anlatıyor, hal böyle olunca olayın tam ne olduğunu anlamakta biraz zorlanıyoruz, ama ilerledikçe tekniğe alıştım ve karakterleride tanıdıkça keyifli bi hale gelmeye başladı. Kitap 3 bölümden oluşuyor 1. Bölümde 8 çocuklu bi aile olan Ramsay’lerin çocukların küçüklük zamanlarından 1 günü anlatıyor 2. Bölümdeyse bölümün ismi ‘zaman geçer’ kısa sürüyor ve zamanın 10 yıl hızlıca geçişini anlatıyor, 3. Bölümde ise çocukların artık yetişkin olduğu zamanlardan 1 günü ele alıyor, ben Lilly karakterini çok sevdim zaten yazar kendisini o karakterle özleştirerek bir nevi otobiyografik roman yazmış arka kapakta öyle söylüyordu ama ne kadarı kurmaca ne kadarı gerçek o kısmını tam anlayamadım. Sanırım karakterin özellikleri kendisini yansıtıyor ama yaşadığı şeyler (8 kardeş olması, fener ziyareti vs.) kurmaca olabilir. Her neyse ben kitabı çok beğendim Virginia Wolf’u yakından tanımak isteyen herkese tavsiye ederim.