2021 13. kitabı
Muhteriz bir insan olmadığım için bu kitabı neden okumak istediğimi beyan etmekte bir beis görmüyorum: Kendilerine öykündüğüm kurgusal karakterlerin nasıl düşündüğünü öğrenmek ve bu öğrendiklerimi insanlara tatbik ederek onları hezimete uğratmak meramıyla okuduğum bilinmelidir. Kitabı birkaç yüzyıl önce okumuş olsaydım okuduklarımı uygulamak tesirli olabilirdi fakat bunun için geç kaldığımı zannediyorum çünkü okunanlar bugünkü insanların üzerinde denenecek olsa müessir olmayacağı ve bununla yeterli kalmayıp insanların sizinle istihza edeceği yaşanması olası olan gerçektir. Kitapta görülenlerin insan hayatında kullanışlı olmamasıyla dem vurarak bu incelemeye son verecek olursam bu kitaba yapılmış bir haksızlık olacaktır. Sormanız gereken, bu kitap insana ufak bir yarar sağlamıyor mu, olmalıdır. Bu sorulması gerekli olan soruya memnuniyetle yanıt vereceğim: Bir kimseyle herhangi bir hususu münakaşa ettiğinizde yaptığınız hataları bu kitap sayfalarında görebilirsiniz. Sayfalarda yazılı olanlar, rakip tarafı manipüle etmenin ve ona bir mağlubiyet yaşatmanın talimatları olacaktır.
İnsan ve Duygular
Savaş SanatıSun Tzu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202649,5bin okunma