Bütün Alıntılar
Mehmet Akif; "Geçmişten adam hisse kaparmış.. Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? Tarih'i 'tekerrür' diye tarif ediyor- lar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?. 13 Santimetrekarede 10 Bin Tat Algılayıcı! Bebekler, belli sayıda tat algılayıcı ile doğarlar ve bu sayı genetik olarak belirlenir. Bazı bebeklerde 1 santimetrekarede birkaç yüz tane tat algılayıcı varken bazılarında bu sayı 10 bine kadar çıkabilir. Tat algılayıcılar, dilin üzerinde bulunur. 17 Yumurta Neden Yıkanmaz? Yumurta kabuğunda yaklaşık 10 bin adet gözenek vardır. Por adı verilen bu gözenekler, yumurta kabuğunun içi ve dışı arasında gaz alışverişini sağlar. Kabuğun en dışındaki tabaka ise yumurtayı mikroorganizmalardan ve tozlardan korur. Bu nedenle satın aldığımız yumurtaları yıkadığımızda bu gözenekler açılır ve yumurta daha kolay bozulur 17 Kalıcı mutluluk, dış koşullardan ziyade kişinin içsel süreçleriyle ilgilidir; Kişinin kendi düşünce, tutum ve davranışları temel belirleyicidir 27 Mutlu olmak, tüm koşulların mükemmel olmasıyla değil; sahip olunan koşullar altındaki anlamı bulmakla ve elinizden gelenin en iyisini yapabilmekle mümkündür. 27