Puan vermedi·435 syf.··Beğendi
· “ Adem’den gelen insanlar kardeşken şu yangın yeri dünyada,Allah’a giderken nedense düşmandır.Düşmeden köprüden ve onlardan olmadan hatta onlar yerine utanarak yaşamak işte bakışlarından insanları anlayabilmenin olmazsa olmazıdır.”
Komiser Ayaz ve ekibi ile çıktığımız yolculuk sonrası kitabın kapağını kapattığımda epey bir süre sessiz kaldım.Okuduklarım,araştırdıklarım ve sorguladıklarım hepsi ayrı bir dünya diyebilirim.Polisiye tarzı ile başlayan kitabımız sonrasında öyle bölümler ile devam ediyor ki ve geçişlerdeki bağlantıların mükemmelliği ile karakterler üzerinden verilmek istenen mesajlarla baş başa kalıyorsunuz.Olayların örgüsü hiç bozulmadan farklı dünyalara yelken açıyorsunuz her sayfada.
Sizlere bu kitabımızı inanın nasıl yorumlayacağımı bilemiyorum.Neresini anlatsam diğer tarafı eksik kalacak.Nacizane bir benzetme yapmak istiyorum.Harika bir mekâna davet ediliyorsunuz.İçeri girdiğinizde farklı bir dünya ile karşılaşıyorsunuz.Her masada mükemmel yiyecekler mevcut her birinin tadına bakmak istiyorsunuz.Yedikleriniz sizde öyle bir lezzet bırakıyor ki hemen sorup soruşturma derdine düşüyorsunuz.İçinde ne var nasıl yapılmış.Öğrendiğiniz her ayrıntıyı not alıyorsunuz.Her yiyecek ayrı bir dünya ayrı bir lezzet ve ayrı bir tarz.Günün sonunda öyle bir doyuma ulaşıyorsunuz ki bu mekân için artık müdavim olabilirim kararınız oluşuyor.
Kısacası şunu söylemek istiyorum;bazı kitapları yorumlarken zorlanıyorum.Tek söyleyebileceğim lütfen alın ve okuyun o muhteşem gizem dolu dünya’ya girmek bilgilerin ışığında yol almak biz okurlar için muhteşem bir duygu.