Ey Öncüler, Amerikalı yazar Willa Cather’ın Bereketli Topraklar üçlemesinin ilk kitabı ve aynı zamanda yazarın önemli eserlerinden biri kabul ediliyor. Roman, göçmen bir ailenin, Amerika’nın kırsallarında çiftçilikle hayatını sürdürmeye çalışmasını ve ailenin babasının ölümünden sonra çiftliğin başına ailenin kızının geçmesiyle yaşananları anlatıyor. Oldukça güçlü, etkileyici ve yürek dağlayan çoğu feminist kurgudaki kahramanların aksine iyi hissettiren bir kadın karakter var romanda. Tek başına alışılmışın dışında bir şekilde bir çiftliği yöneten ve hatta büyüten, akıllı ve güçlü bir kadının hikayesi Ey Öncüler. Bunun yanında arka planda, göçmenlerden kurulan yeni bir ülkenin o geçiş dönemini ve aynı zamanda tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişi ve beraberinde köyden kente göçle yeniden şekillenen toplumu görüyoruz. Kitabın, yan karakterlerin hikayelerini de oldukça tadında olay örgüsüne dahil eden incelikli bir kurgusu var. Cather’ın Amerikan kırsallarını anlatımından da etkilenmemek mümkün değil. Kısacası eser, hem güçlü bir kadın hikayesi, hem Amerikan kırsallarının panoraması hem de salt hoş ve akıcı kurgusu için bile okunabilecek bir roman. Çok çok sevdim. Feminist edebiyattan, pastoral hikayelerden ya da klasik Amerikan edebiyatından hoşlananlara mutlaka tavsiye ederim. Yazara Antonia ile devam edeceğim.