2021 157. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2021 00:23
‘İntihar’ adlı eserin beni çok etkiledi Levé. Seni tanımak istiyorum. Bir insan dostunun intiharını yazıp kendi intiharını nasıl hazırlayabilir, ya da yazdığın kendi intiharın mıydı? Bunlar belki hep soru işareti olarak kalacak bende, belki de, yani eğer seni tanımama izin verirsen cevapları bulabilirim. Lütfen! “Ergenliğimde, Yaşam Kullanma Kılavuzu’nun yaşama, İntihar Kullanma Kılavuzu’nunsa ölmeme yardımcı olacağını düşünürdüm. Üç yıl, üç ay yurtdışında kaldım. Soluma bakmayı yeğlerim. Arkadaşlarımdan biri ihanetten zevk alıyor……” Hiç soluk almadan anlattığı o bağımsız cümleler akarken beynimde renkler dans ediyor. Anlatıyor ve parçaları birleştirmeye çalışıyorum. Metroda yediği dayağı anlatırken bir anda Roma’da bir hapishanede çektiği fotoğraflara bekçi tarafından nasıl el konulduğuna geçiyor. Dur diyorum biraz daha yavaş ol, sen çok renkli bir nehirsin ama benim parçaları birleştirmek için zamana ihtiyacım var. Kimi anlarda içimde şefkat uyandırıyor, şimdiye kadar kimseye vurmamış mesela😌 Bazen müstehcen kelimeler kullanarak yüzümün kızarmasına neden oluyor. Bir anda ona kızabiliyorum sonra bu yerini bambaşka bir duyguya bırakıyor. Karşımda ruhundakileri tek tek çıkarıp çırılçıplak kalan bir insan. Kendimi hem çok değerli ve güvenini kazanmış, hem de tüm bunlar safsata mı yoksa diye düşünürken buluyorum. Gerçek ve kurmacanın afilli dansı ve beni dansa kaldıran adama teşekkür edip bu unutulmaz anın tadını çıkarıyorum.
OtoportreÉdouard Levé · Sel Yayıncılık · 2015428 okunma