Rehine
2021 36. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2021 20:12
Rizzoli & İsles serisinin 5. Kitabı Rehine de göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Yazarın külemine fena halde alıştım. 12 kitaplık serinin diğer kitaplarının da bir an önce okunmasını istiyorum çünkü Tess'in bu seri dışındüki kitaplarına başlama konusunda tereddütlerim var. Sanırım Rizzoli'yi her kitapta gözlerim arayacak gibi geliyor. 5 kitaptan sonra kadınla aramda bir bağ oluştu. Tabi bu kitapta o bağ biraz daha farklı bir anlam kazandı. Rizzoli kitabımızda 9 aylık hamiledir. Çoktan doğmuş olması gereken bebeği yerini sevmiş olacak ki dünyaya teşrif atmemiştir. Mahkemenin ortasında ifade verirken suyu gelen Rizzoli hastahaneye kaldırılır. Doğum sürecinin başladığı söylenir. Gerekli kontrollerin yapılacağı sırada polisimizi bir sürpriz beklemektedir. Maura İsles tarafından morgda otopsi sırası beklerken yaşadığı anlaşılan kimliği belirsiz, gizemli ve tehlikeli bir kadın tarafındar bir grup hastahane çalışanı ve hasta ile rehin alınır. Onca olayın içinde gizlenen, üstü örtülmeye çalışılan şeyler vardı. Yazar bunu kitabın finaline kadar öyle bir saklamış ki meraktan kuduruyorsunuz. Bir geçmiş bir günümüz şeklinde aktarılan olayların birleşim noktası kusursuz. Final bölümünde ortaya çıkan sır ve ardındaki failler, iş birlikçileri ise sizi hayrete düşürüyor. Ve en sonunda soluğunuzu kesen, buruk bir finalle kitap bitiyor. Hamile ve 3 günlük anne olsa da Rizzoli'nin cesareti, Gabriel'in aşkı ve Maura'nın dostluğu kitabın içmii ısıtan yanları. Geçmiş zaman anlatıları ise bir o kadar kan dondurucuydu. Asıl etkili kılan ise yaşanması muhtemel olmasıydı. Kim bilir kaç genç kız aynı şeyleri yaşadı\ yaşıyor. Finalde olayı farklı umsam da başrolün nifuslu biri olacağını tahmin etmiştim. Gizliliği için bunca vahşetin yaşandığı olay ise canımı çok yaktı. Nefes nefese, heyecan, gerilim dolu polisiye kitap okumak isteyen herkes mutlaka okumalı.
RehineTess Gerritsen · Doğan Kitap · 20196,6bin okunma