2021 43. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2021 16:55
"Aişe ,örtüsü altındayken bana vahiy gelen tek kadındır" Hz. Aişe annemiz ; Hz. Ebubekir'in kızı, Hz. Muhammet Mustafa 'nın (s) biricik eşi. Hz. Aişe: Kitap Aişe'nin küçüklüğünü ,anne babasıyla ,ablası Esmayla olan ilişkilerini anlatarak başlıyor. Babasının kıymetlisi Aişe. O zamanlar evin en küçüğü. Nazlı ,akıllı ,uslu bir kız çocuğu. Hz. Muhammet(s) o zamanlardan beri Ebubekir'le birbirlerine sık sık gider gelirlermiş. İslam'ın yeni yeni yayılmaya başladığı zamanlar. Aişe o zamandan beri hayran Hz. Muhammet'e (s). Gel zaman git zaman islamiyet daha da yayılmaya başlıyor ,müslümanların çektiği sıkıntılar artmaya başlıyor. O yıllarda Hz. Muhammet'in (s) ilk eşi Hz. Hatice vefat ediyor. Belli bir süre sonra peygamber efendimize bir rüya malum oluyor ve Hz. Aişe annemiz ile evlenmesi isteniyor. Bunun üzerine aralarında söz takılıyor tam bu sırada müslümanlara yapılan işkenceler zorlamalar dolayısıyla Hz.Muhammet ve Hz. Ebubekir Medineye göç ediyolar. Uygun bir zamanda da ailesini aldırcağını söylüyor. Hz . Aişe 'nin gözü kulağı gelecek bir haberde. Sevgilisinden ayrı. Aşık. Hasret.Belli bir süre sonra Hz. Aişe ve diğer kalan müslümanların da bir kısmı Medine'ye çağrılıyor. Bundan sonra müslümanlar için Medine zamanı başlıyor. Hz. Aişe peygamber efendimize çok aşık. Yaşı diğer eşlerine göre daha küçük. Aişecik diyor Hz. Muhammet. Tek göz bir odaları var ama dünyalara bedel. Ah Muhammet (s) onunlayken olan sevinci , ışıldısı. Başka ne isterdi ki. Kitap genek olaraktan Hz. Aişe ve Hz.Muhammet (s) in ilişkilerini anlatıyor. Onların bi olayları sırasında inen ayetler ,o dönemde olan savaşlar , eşlerin birbirlerine tutumları , o dönem koşulları ,hadisler vs harmanlanarak olay örgüsü şeklinde yazılmış. Günde 100er sayfa okuduğum ,dili gayet kolay bir kitaptı. Ah ne çok şey öğreniyorum böyle güzel kitaplardan. Doyamadığım bir kitap daha oldu anlıcağınız. Herkese iyi okumalar ️
Hz. AişeSibel Eraslan · Timaş Yayınları · 20141,790 okunma