···Okunma: 31 Ekim 2021 23:20 Tarık Tufan'ın okuduğum ilk eseri bir kraliçenin piresi nasıl olur merakı ile alıp bambaşka dünyalara ,mekanlara ,şehirlere, çocukluğuma ve dahi kırgın aşk hikayelerine kapı araladığımı eserin bir sonraki sayfa da neye değinmiş hangi karanlık aydınlatılmış acaba diye düşünürken fark ettim.
Öncelikle sizde benim gibi Tarık Tufanı ilk kez okuyacak iseniz yegane tavsiyem sabırlı bir okur olmayı tercih etmeniz olacaktır.Kitabı okurken roman okuyormuş edası değilde bir makale ya da kısa bir öykü okuduğunuz unutmayın zaman zaman benimde yaptığım hataya düşmemeniz için bunu dedim zira bende bazen sayfalar arasında bir bağlantı kurmaya çalıştım.
İlk kez bu türde bu kadar farklı bir eser okudum .Çoğu sayfayı cümleyi defalarca okudum düşündüm .Öykü türünde bir eser lakin farklı bir nüans olduğu gerçeği yadsınamaz derecede fark ediliyor.
En sevdiğim ve üstüne saatlerce düşündüğüm alıntı ise tam olarak şöyleydi;
"Asra yemin olsun ki insan hüsrandadır .
Sabırla direngen bir tavırla okudum hikayeler kendi içinde akıcı bir dile sahip olmasına karşın temelinde bir bütünlük içerisinde değil . Satırlar arasında mekik dokuduğum ilham aldığım bir eser oldu. Teşekkürler Tarık Tufan:)