Öncelikle kitabın konusundan değil okuma deneyimimden bahsettiğimi belirtmek isterim. Bu deneyimim de ne yazık ki pek olumlu değil. Herkesin kendine özgü bir zevki olduğunu kabul ediyorum ama hem yazarın hem kitabın biraz abartıldığını düşünüyorum. Bu kitap ile ilgili düşüncelerim de bu yönde. Ne eşsiz bir anlatım görebildim ne de eşsiz bir konu. Dili çok karmaşık ve zorlayıcı olan bir yazar, bu konuda herkes hem fikir ama ben bu karmaşıklığın içinde eşsiz bir okuma deneyimi yaşamadım. Hatta çok sıkıcı, sık sık koptuğum bir okuma deneyimiydi. Okuru içine alamayan, aldığında da sürekli bu okuma azmini diri tutmak için cebelleştiğiniz bir kitap bence.
Eğer okumayı düşünüyorsanız yüksek beklentinizi normale indirgeyip, zor dili olan biri yazarı okumaya başlayacağınızı bilerek bu deneyimi yaşamalısınız, naçizane tavsiyem. Zor dili övgü için söylemiyorum. Zor dili olan çok kitap okudum bunun zorluğu sanki yazar kendisi bile yazdıklarını daha tam oturtamamış gibi bir dil.
Bir okur olarak zevk almadığım bir okuma deneyimi yaşadığım bu kitabın özellikle sosyal medyada çok seveni olduğunu biliyorum. Ama bunun biraz da kitlesel yönlendirmenin etkisi olduğunu bilmelisiniz. Yani yazar zannedilen kadar benimsenmiş değil. İsmi evet ama kitapları bahsedildiği kadar hazmedilmemiş. Popüleritesi çok ama gerçek seveni az olan bir kitap ve yazar bence. Öyle yerden yere vurulacak bir kitap değil elbette ama bu kadar övgüyü de hak ettiğini düşünmüyorum.