2021 8. kitabı
Küçük kız çocuklarının para karşılığında satılıp gelin olmalarını zorladıkları bir dönem. Babaları tarafından ;kadınların köleden farksız hiç bir değeri olmayan tek görevleri iş yapmak ve çocuk dünyaya getirmek olan bir yere para karşılığında satıldıklarını öğrenen iki kız çocuğunun dünyaları başına yıkılır. Daha evlilik hakkında pek bilgisi olmayan iki kız çocuğunun evliliklerini sürdürmeye zorlanmaları ordakiler gibi yaşamaya zorlanmaları göz yaşlarımızın akmasını durduramayacak kadar üzücü ve acı verici.. Kitapta bu iki kız çocuğun evliyken çektikleri sıkıntıları zorlukları ve orda yaşayan insanlarında ne halde olduklarını görmemizi sağlıyor. Ordakilerin küçük yaşta evlilikleri normal karşıladığını kadınların köle gibi yaşadıklarını görmek acı verici. Söyleyecek bir şey bulamıyor insan kötü sonla biten bir kitap biri kurtulmuş olabilir ama diğerinin halen mücadele vermesi birinin kurtulmasına sevinemeyecek kadar acı verici. Artık bir son bulmalı kız çocuklarının özgürlükleri ellerinden alınmamalı özgürce çocukluklarını yaşayıp istedikleri zamanda istedikleri yaşta sorumluluk almak isterlerse kendi kararlarını kendileri vermeli buna kimse karışmamalı onlar bir hiç değil onlar da herkes gibi bir insan ve hatta yeri geldiğinde bir çok erkekten iyi şeyler ortaya çıkarabilecek akla ve zekaya sahiptirler onları küçük görmeye bir dur demenin zamanı gelmiştir tüm dünyada kadın erkek eşitliği olmalıdır diyor ve kitabı okumayı tavsiye ediyorum. Bakış açımızın değişmesi dileği ile iyi okumalar..
İnsan ve Duygular
Annemi Bir Kez Daha GörebilsemZana Muhsen · Sonsuz Kitap · 20192,988 okunma