·576 syf.····Okunma: 27 Eylül 2021 20:57 Ara kitap hariç serinin 4. kitabı olan Karanlık Miras daha çıkmadan önce satın almıştım bu seriyi. Ve uzun süre kitaplığımda bekledi. Çok yoğun olduğum bir zamanda elime aldım ve o kadar sürükleyici geldi ki resmen günlük işlerimi yapamadım.
Konu bakımından yine sınıflandırılan bir sistemin içerisini okumaya başlıyoruz. Tabi kitap ilerledikçe dışarı hayatı da öğrenmeye başlıyoruz. Bu sınıflandırmaların yapılma amacı salgın bir hastalık sonucu çocukların özel güçler kazanması. Yeşil, mavi, turuncu, kırmızı, sarı. Hepsinin birbirinden farklı özel güçleri var ve bu güçler devlet tarafından zararlı görüldüğü için çocukları ailelerinden tedavi edeceğiz adı altında bir kampa kapatıyorlar. Ama kız olan yeşiller ve erkek olan yeşiller ayrı grup olarak. Çocuklar uzun bir süre hiç yaşıtı olan karşı cinsi görmüyorlar.
Kitabın bu kısımdan sonraki konusundan bahsetmeyeceğim. Zaten asıl konu burada başlıyor. Sonuna gelirsek benim hiç ama hiç istemediğim ama az çok tahmin ettiğim şekilde bitti. 2. kitap için bu yüzden çok heyecanlıyım.
Kısacası bu seriye başlayacaksanız okuyacak boş vaktiniz olması gerek çünkü kitabın sürükleyiciliğinden kendinizi alamıyorsunuz.