2021 39. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2021 22:21
Bu sıralar uzak doğu eserlerini okumayı çok seviyorum desem yalan olmaz. Haruki'den okuduğum ilk eser ve yazarın sade anlatımını, uslubunu çok beğendim. Japonya'nın 68'li yılların esintilerini taşır. Kahramanımız Toru Watanabe adında bir üniversite öğrencisidir. Yakın arkadaşı intihar edince onun kız arkadaşıyla yakınlaşma ve uzak kalma arası bir ikilemde kalır. Yakınlaşmaya çalıştıkça başka bir uçurum açılır. Bir yandan da üniversiteli arkadaşı Midori var. Onunla sadece dost olmak ister ama bu arkadaşlıkta başka bir aşka dönüşür. Toru'nun etrafındaki arkadaşlarının İntiharına şahit oluruz. Aslında bu Japonya'nın bir çeşit geleneği ve kitabı yansıtılması yaşamla harmanlanması ve intihar sonucunun doğması çok doğal. Kitapta erotizm dolu kısımlar var ve yorumlarken bu kısmın üzerinde çokça durup eleştirmek yersiz olur. Genel olarak değerlendirmekte fayda var. Kitabın sizin damağınızda bıraktığı his bambaşka bir ruh hali... "Yalnızlığı kimse o kadar sevmez. Sadece arkadaş edinmek için çaba harcamıyorum. Sonu hayal kırıklığı oluyor." #harukimurakami#imkansızınşarkısı#Doğankitap#Dünyaedebiyatı#japonedebiyatı#uzakdoğu#noruveinomori#nadideserler#nadideserleryorumluyor#kitapoku#kitapalıntıları#okudumbitti#kitapyorumu#book#bookstagram#edebiyat
İmkansızın ŞarkısıHaruki Murakami · Doğan Kitap · 202513,9bin okunma