·128 syf.····Okunma: 10 Kasım 2021 23:32 Bir yazar düşünün ki hem distopya hem ütopya yazabilecek kadar üst düzeyde. Üstelik bunu yaparken öyle ince işliyor ki konuyu.. 1984'ü okurken yanan beynim Hayvan Çiftliğin'de bir nebze rahatladı sanki. Neden derseniz belki konunun hayvanlar üzerinden anlatılması olabilir. Tabi burda tamamen alegorik bir anlatım var. Ki yazar da zaten kitabına 'Bir Peri Masalı' alt başlığını veriyor.
Ilk girişte 'Gerçek kavga hayvanlarla insanlar arasındaydı' diyor. Ancak konu ilerledikçe kavganın 'bazı insanlarla bazı hayvanlar' arasında olduğunu görüyorsunuz.
Sayfa sayısı olarak kısa tutulmuş olması nispeten daha okunur kılıyor kitabı. Yine bölümlere ayrılmış olması da bunda bir etken tabi.
Kitabın sonunda iki önsöz var. Birisi kitapla birlikte yayınlanmayan ancak 1972'den sonra basılmaya başlanan önsöz. Ikincisi de Ukraynaca baskısı için yazılan önsöz. En başta çevirmemiz gereken sayfaların neden sona bırakıldıklarını da sorguluyorum elbet zihnimde. Zira alıntı yapılacak, altı kalın kalın çizilecek öyle cümleler var ki..
Ve benim için sırada Burma Günleri :)
Kitapla kalın, keyifli okumalar..