·528 syf.····Okunma: 12 Kasım 2021 21:53 İnfazcı; Joona Linna serisinin ikinci kitabı . Her kitapta farklı bir olay üzerinden ilerleyen seride; dedektif Joona Linna ile birlikte ayrı bir karakter ön plana çıkıyor. İlk kitap Hipnozcu'da psikiyatrist Erik Maria Bank'ı tanırken, bu kitapta SÄPO'dan dedektif Saga Bauer ana karakter olarak karşımıza çıkıyor. Hipnozcu'yu katman katman bir olay örgüsünün verildiği derinlikli bir kurgu sunması sebebi ile çok beğenmiştim. İnfazcı'da ise işlenen konu sebebi ile hikayeye çok bağlanamadım.Ancak yalın anlatımı ve temposu yüksek işleyişi ile kolay okunan bir yapıya sahip.
Denizin ortasında sürüklenen bir yatta, bir kadın cesedi bulunur. Ciğerlerinde bulunan deniz suyu sebebi ile boğulmuş olduğu saptansa da, kamarada bulunmuş olması, saç ve kıyafetlerinde deniz suyuna rastlanmaması akılları karıştıran bir durum ortaya çıkarır.
Bu sırada Stratejik Ürünler Denetleme Kurumu İSP'nin genel müdürü Carl Palmcrona evinde asılmış olarak bulunur. Kritik bir göreve sahip olan Palmcrona'nın ölümü silah ihracatı konusunda farklı soruların gündeme gelmesine sebep olur.
Dedektif Joona Linna ve Saga Bauer'ın soruşturmayı üstlenmesi ile birbirinden farklı görünen bu iki olay arasındaki bağlantılar ortaya çıkacak, konunun sanıldığı kadar yüzeysel olmadığı anlaşılacaktır.
Bu kitapta öne çıkan Saga Bauer kendini kanıtlama ihtiyacı ve pes etmeyen güçlü kişiliği ile okumaktan zevk aldığım bir karakterdi. Joona Linna'nın çevresi ile ilişkileri ve gizemli geçmişine dair ipuçları bu kitapta öne çıkıyor. Hikayenin arka planında karakterlerin bugünkü davranışlarının altında yatan nedenlerin verilmesi ve geçmiş travmaların işlenmesi kitabın en sevdiğim yanı oldu. Son kitapta ana karakteri anlamak için bu kitabı okumaktan memnunum. Ateşin Şahidi ile seriye devam edeceğim.