2021 168. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2021 18:40
Victor E.Frankl’in Nazi kampındaki uzun süreli tutukluluk sürecinde geliştirdiği logoterapi’yi anlattığı kitabı. kitaptan bir kısım: “kendini gerçekleştirme denilen şey, hiç de ulaşılabilir bir şey değildir. bunun da basit bir nedeni vardır: kişi buna ulaşmak için ne kadar çok uğraşırsa, bunu da o kadar çok kaçıracaktır. başka bir deyişle, kendini gerçekleştirme, sadece kendini aşmanın bir yan ürünün olarak olasıdır” Her şeyin bir anlamı olacak diye bir şey yok. eğer öyle düşünürsek hayat çekilmez. yol kenarında duran bir ot, yol kenarına denk gelmiş bir ottur. o otların orada olmasının bir anlamı olmak zorunda değil. bana göre üstün insan hayatın bir anlamı olmadığını bilen ancak bunu umursamamayı başaran insandır.Hayatımın bir anlamı olmalı" demek ayıp değil. düşünen varlık olan insan elbette anlam arayacaktır. ancak bunu bir takıntı haline getirmemeli, anlamı olmayan şeyleri anlamsız sevme mertebesine erişebilmelidir. Aklınızı kaybetmenize neden olacak şeyler vardır ya da kaybedecek aklınız yoktur." anormal bir duruma gösterilen anormal bir tepki normal bir davranıştır./cümlelerinin geçtiği muazzam psikolojik eser. "Hayatın anlamsızlığı, insanı kendi anlamlarını yaratmaya zorlar"
İnsanın Anlam ArayışıViktor E. Frankl · Okuyan Us Yayın · 202651,5bin okunma