2021 41. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2021 12:38
Merhaba dostlarım, yoğunluğumdan dolayı uzun zamandır paylaşım yapmadığımı fark ettim. O yüzden bugün sizlere bilim kurgu konusunda en sevdiğim kitaplar arasına girmiş olan #venüsprojesi ile geldim. - Kitabın içeriğine gelecek olursam; kitap iki bölümden oluşur. İlk bölüm de her şey baş kahramanımız Demir'in evine gelen bir mektupla başlar. Gelen bir iş teklifi mektubudur. Teklifi kabul eden Demir ortağı Sai ile birlikte yapay zeka çalışmalarına başlar. İşlerine engel olmak isteyen kötü niyetli insanlar yüzünden Demire yanlışlıkla tedavisi mümkün olmayan bir virüs bulaştırılır. Tedavisi olmadığı için Demir dondurulur. Bir yandan da dünya depremler, felaketler ve virüsler yüzünden yok olur. - İkinci bölümde ise; tedavisi mümkün olmayan bir virüsün ortaya çıkmasından dolayı tüm dünyada hayatta kalan 1000 kadının toplandığı Venüs Topluluğu var. Yıl 2045. Her şey yapay zeka Quantus tarafından yönetilmekte. Bu bölümde her şey daha da aydınlanıyor ama merak asla bitmiyor. - Kitabın arasında ki zaman geçişleri çok güzel. Geçişlerde bol bol da karakter var. Geçişler arasında yaşanan olaylar da bu karakterler sayesinde öğrenilir. - Bu arada Venüs Projesi gerçek bir proje. Yurt dışında oldukça popüler olan belgeselleri milyonlarca kez izlenen bir proje. Projenin kurucusu projenin amacını insanların yarınlar yokmuş gibi dünyanın kaynaklarını son vermek olduğunu ve bunun da bilimle ve bilimin oluşturduğu robotlarla yapacağını söylüyor. Gerçek bir proje olması beni daha da çok etkiledi. Kitabı bunu bilerek okuduğum için okurken fazlasıyla heyecanlandım ve ürktüm. Bilim kurgu sevenlere tavsiyemdir ️
Bilim-Kurgu
Venüs projesiİlker Korkutlar · Portakal Kitap · 098 okunma