···Okunma: 14 Kasım 2021 16:43 Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu kitap hakkında inceleme yazmak epey zor. Çünkü söylenecek çok şey var , her karakteri tek tek ele almak , anlatmak isterdim fakat bu zor olur.
Kitapta mükemmel bir olay örgüsü kurulmuş, bir kaç hayat hikayesinin birbiriyle kusursuzca bağdaştırılması ise akıcılığı ve heyecanı arttırmış. Konuya değinecek olursak aşk safsatasının mahvettiği hayatlar denebilir bence. Nataşa aşkı için ailesini mahvediyor , Nelli' nin annesi de aynı şekilde. Hem babasını mahvediyor hem kızını. Romanda yoksulluk , hastalık , toplum yapısı , zengin fakir ilişkisi de çok iyi yorumlanmış. Ve romanın içinde Dostoyevski'nin kendisine rastlıyoruz , Vanya olarak. En sevdiğim karakterlerden biri oldu Vanya. Sessiz , zararsız , iyi bir dost , iyi bir evlatlık. Romanda hemen herkesin ortak noktası Vanya. Herkesin dertleştiği , sorun çözmede yardım istediği kişi... Son olarak yazar yer yer Gogol, Turgenyev ve eserlerine atıfta bulunmuş, çoğu eserinde olduğu gibi.