2021 82. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2021 18:07
Son aylarda okuduğum en iyi kitaptı diyorum. Alıp almama konusunda kararsızsanız mutlaka almanızı öneririm. Kitabı okurken o kadar çok şey yaşadım ki bir filmin içindeydim sanki.. Olaylara birebir şahit oldum. Neler olacağı konusunda mantık üretiyorsunuz ama bir yere kadar sonrası olağan üstü geliyor. Akıl ve ruh sağlığı üzerinde konu alan bir kitap okurken hiç korku yaşamadım aksine kitabı okumadan önce tedirgindim ama hepsi uçup gitti. Severek samimiyetle okudum. Bekir ve kardeşi sürekli balık tutmaya giden iki kardeştir. Ve yine o günlerden balık tutmak İçin evden ayrılırlar. Babalarının onlara patika yolu kullanmamalarını tembihler. Çünkü bu yol pek iç açıcı değil aksine tehlikeli bir yoldur. Ama Bekir ve kardeşi balık tutarak zamanın nasıl geçtiğini bilemez o yüzden Bekir kardeşi Engin le beraber yolu kısatarak patika yoldan gitmeyi tercih eder. Engin başta panik olur ama abisinin verdiği güvenle yola devam ederler. İki kardeş bu yolda ilerlerken başlarına geleceklerden habersizdir o yola bir girişleri ve birde çıkışları oldu görünürde her şey normaldi ama işin aslında çok başka şeyler vardı. Peki o yolda neler oldu? Bekir ve Kardeşi Engin’in hatta ailesinin hayatını değiştirecek neler olmuş olabilir ? Baş karakterimiz öncelikle Bekir yaşadığı şeylerden dolayı ona gerçekten üzüldüm. Tabi kardeşinin düştüğü durumlar içinde. Ama bu konu üzerinde bir çok gözlemcinin yardımıyla açıklık getirilen bir olay dönüyor. İşin özünü ise Ali anlıyor. Yazar Ali karakterini o kadar keskin ifade etmişti tebrik ederim. Kitaptan aldığım en büyük ders gözükenin arkasında bir çok şeyin vâr olabileceğini anlamak. Hastanede olan o kadar karmaşayı nasıl anladım diye düşünmeden edemiyorum ama hepsinin ruh halini yazar bize hissettirdiği için olayların sanki içindeyim gibi durumu kontrol edebildim.
Gece GelenMurat Baş · Ataç Yayınları · 2021145 okunma