2021 20. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2021 00:22
Harry Hole ile tanışma kitabı olarak serinin ortalarından da olsa okuyabilecegim bir kitap araştırdım. Internette editör tarafından önerilen kitap Kardan Adam 'dı ve elimde de mevcut olduğu için tanışalım bakalım dedim. Malum kitap fiyatları tavan, Hole serisi çok uzun ve sıralama için bile bir yığın kitap almak lazım :) Neyse bir heyecan başladım ama karakterler arası bağlar kendini hemen hissettirdi. Eskiyi bilmek ihtiyacı hissettiren bir seri olduğu için aralardan okunması zevk vermiyor. Oysa kurgu muhteşemdi. Üst seviye bir zeka ürünü o da ayrı muhabbet. Lakin dil ve anlatım çoğu edebi eseri dövecek kadar detayliydi. Öyle 3~5 kelimeyle yazılmış dandik bir eser değil tam tersi yani. Tasvir ve betimleme kısmını aşırı bulduğum ve yer yer sıkıldığım bile oldu. Normalde çok severim ama bir polisiyede olmaması gereken bölümler vardır. Örneğin tehlikenin tam ortasında, heyecanın göbeğinde, yarım satır edebiyat yapmamalı insan yahu. Bunu diline alışık olmamama yordum gerçi. Diğer kitaplarını okurken (bu kez sıralı okuyciim :) ) hazırlıklı olacağım. Araştırma ve bilgi yönünden de tatmin edici bir kitap olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Bazı hastalıklar hakkında bilgi alabilmek için kendi araştırmanızı yapma gereği bile duyorsunuz. Cinayet silahının farkı ve cinayetlerin işleniş nedeni de çok tatmin ediciydi. İlk sayfalarda yaşanılan bir olayın üzerine kurgulandigi için öyle elinizde süründürerek değil hızlı okumanızı öneririm. Yoksa pek anlamlı bulamayacağınız kesin. Keyifle...
Kardan AdamJo Nesbo · Doğan Kitap · 20201,524 okunma
😂😂😂😂 doğru doğru ama çok güzel ve bağımlılık yapan farklı serilerde var jean christophe grange, tess gereitsen, jose Rodrigues dos Santos şiddetle tavsiye ederim ☺️☺️☺️ unutmadan Robert bryndza erika foster serisi ☺️☺️☺️☺️
Serpil Ergin
Jose Rodriguez Dos Santos dışında hepsini okudum ve ben de size Simon Backett, Chris Carter ve John Verdon 'un seri kitaplarını şiddetle öneririm. Belli ki aynı tür seviyoruz çok mutlu oldum :)
Rica ederim efendim ne demek ☺️☺️☺️ Harry Hole başarılı bir karakter en güzel yanı da sıradan insanlar gibi zaafları olması ☺️☺️☺️
Serpil Ergin
Ve çok tanıdık bir şekilde Türk erkeklerini hatırlatan davranışları vardı :)
Her ayın 21’inde bir Harry Hole okuyoruz sırayla başladık bu ay Kızılgerdan okuyacağız ☺️ serinin ilk iki kitabı daha uysal diyeyim ama muhtemelen 3. Kitapla birlikte heyecan dozu artmaya başlayacak ☺️☺️ bence baştan başlarsanız daha Zevk alarak okursunuz ☺️☺️☺️
Serpil Ergin
Kesinlikle artık ben de öyle düşünüyorum. Çünkü heyecan dozu yüksek bir kurgu ve benim daha yeni tanıştığım 40 lı yaşlarda bir dedektif hiç uyuşmadı. :) Zarif öneriniz için teşekkür ederim. Hole ekibinize de selamlar, keyifle okuyun :)
Evet evet aynı tur seviyoruz ☺️☺️☺️ verdon’a ocakta başlıyorum diğerleri de sırada olanlar ☺️☺️☺️ tess aralıkta bitiyor o bitince diğerlerinden birine başlarım muhtemelen ☺️☺️☺️☺️