Puan vermedi·365 syf.····Okunma: 15 Kasım 2021 01:34 Siyasetname eserine dili ağırdır ve hep siyaset üzerine konuşmalar vardır diye mesafeliydim. Fakat yanıldım, kitap çok akıcıydı. Sanki bir büyüğüm hikayelerle harmanlanmış bir şekilde bana nasihat ediyor gibiydi. Bir devlet büyüğünün nelere önem vermesi gerektiğini, ufak tavizlerin ve hataların nelere sebep olabileceğini sürükleyici bir şekilde anlatmış. Batıni, Karmati ve Rafizi oluşumların nasıl ortaya çıktığını, İslam'a ne şekilde zarar verdiklerini, o dönemde yaşayan Müslümanları nasıl katlettiklerini ve akıbetlerini bir solukta okudum. Kitabın bazı yerlerinde çok şaşırdım. Bazı hikayeleri çok sevdim sonrasında yaptığım araştırmalarda anlatılanların gerçek olduğuna ulaştım. Bu arada sahih olmayan hadise de yer verilmişti. Bu konuda araştırma yapanlar kolaylıkla fark edebilir. Bence herkesin okuması gereken bir kitap, halkından haksızlığa uğramış kimselerin hakkını geri almak için hükümdarların yaptıkları akıl oyunlarını keyifle okuyacağınıza eminim.