···Okunma: 15 Kasım 2021 16:54 Sağlıklı, huzurlu günler dilerim.
#kitapyorumum
@tozsuzyapraklar ve @dilhunn__ moderatörlüğünde
@muratterlemez kaleminden @lunayayinlari ndan çıkan #dilkusa eserini #masalkitapligii ile birlikte okudum.
Dil-Kuşâ / Murat Terlemez
Türü: Roman
Sayfa sayısı: 128
Yazarın kitaplarından okuduğum, ilk eserdi.
Konusu şöyle; 1990 yılının İstanbul’un dil-kuşâ mahallesinde yaşayan bir Türk ailenin , evladı olan Aspar ve Talay hem okuyup hemde babasın Sandal dükkanında çalışmakta. Yazar iki ailenin olayları sade bir dile okuyucuya anlatır.
Dil kuşâ Yazar o kadar güzel anlatır ki ; O mahallenin temiz havasını, sandaları bahçeleri konakları, sanki orada geçmiş hisi veriyor.
Dil-kuşâ mahallesine Rum aile taşınır. Asparı’ın babasın kadim dostu. Ailenin kızı Alesia okumuş kültürü biri. Ailenin taşıma telaşı başlar. Aspar ve talay yardım için yanlarına giderler. Göz göze gelirler Aspar ve alesia aman ilk görüşte aşk gibi. Bu üçlü Aspar , Talay, Alesia beraber gezerler eğlenirler. İki gencin birbirine olan sevgisi gittikçe artar.
Vakitlerden bir gün her iki ailenin babaları bilinmeyen bir sebep yüzünden aylarca ortalıktan kaybolur.
Ailenin kızı Alesia ve Talay aspar gecenin bir kör saatin de babalarını aramaya giderler. Hiç bir yerden haber yok.
Gece gündüz demeden, aralar.
Aspar çok sever alesiayı öyle bir sevgi yüreğine bağlar ki. Lakin aşk insanı duyguları ile oynamaya kadar getir.
Kavuşturalar mı ?
ya da platonik bir aşk mıydı ?
Sevmek mi sevilmek mi ?
Aşk mı ? Gurur mu ?
İhanet mi edildi ?
Tüm soruların cevapla bence okumaya değer.
Bir olay olur Aspar ve Talay iyi niyetleri yüzünden haksız bir suç yüzünden yargılanır. Haklarını savunmak için , her şey yaparlar lakin, nafile atarlar cezaevine iki genci.
Yaşarlar aylardır cezaevinde.
Babalarını buldular mı ?
Kavuştu mu sevdiğine ?
Dil kuşâ beraber yaşamaya devam Etiler mi ?
Daha neler neler okumaya değer bir kitap.
Dili sade, ve anlaşılırdı. Betimler harika.
Severek beğenerek, okuduğum bir eser. Okunması tavsiye ederim.
Okumama vesile olan saygıdeğer dilhun teşekkür ederim.
Sağlıkla huzurla kitapla kalın...