Hüzünlü Bir Peri
2021 71. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2021 18:51
Ve Dağlar Yankılandı (Midi Boy) “çok kötü” denilebilecek kadar eleştirilere maruz kalmış; ama söylenilen kadar kötü bir kitap olmadığını düşünüyorum. Konular arası keskin geçişler olduğundan dolayı biraz kopukluklara sebep olmuş ve eleştirilirken kitabın konusu, duygusu harcanmış. Fazlasıyla duygu yüklü ve etkileyiciydi. Çaresizliğin, mecbur bırakılışın, birilerine geç kalınmışlığın ne kadar yaralayıcı olduğunu, önemsiz gibi gözardı edilen bir detayın bir başkasının hayatını nasıl altüst edeceğini, sevginin ve özellikle de kardeş sevgisinin en güçlü bağ olduğunu anlatan bir kitap. Beni en çok etkileyen alıntı “Bana kısa sürede boğulup gideceğim sulara girmem gerektiğini söylüyorlar. Doğruca suya girmeden önce kıyıya senin için bunu bırakıyorum. Onu bulman için dua ediyorum, kardeşim, böylece boğulmadan önce yüreğimden ne geçtiğini bileceksin.” Bir abi düşünün ki, yıllarca ayrı kaldığı kardeşine kavuşmanın hayalini kurarken onu asla unutmadığını, sevgisinin eksilmek yerine katlanarak büyüdüğünü, hayatının her anını onun da varmışçasına yaşadığını anlatmayı hayal ederken hastalık tüm anıları silip süpürüyor. Öyle bir çaresizlik ki kardeşi bir gün gelir umuduyla, unutkanlığı başlamadan önce ona duygularını anlatan not bırakıyor. Keşkelerde boğulmamak için sevginizi, duygularınızı ertelemeyin sonra diye bir şey yok her geçen gün biraz daha geç kalırsınız ve ulaştığınızı düşündüğünüz an onu tamamen kaybetmekle yüzleşebilirsiniz. Eğer sizin de ilk arkadaşınız abinizse kitaptan çok etkileneceğinize şüpheniz olmasın.
Ve Dağlar Yankılandı (Midi Boy)Khaled Hosseini · Everest Yayınları · 202242bin okunma