Tommy ve ozzie, önce arkadaş, sonrada birbirlerinin erkek arkadaşı oluyorlar. Günleri, yaşadıkları küçük kasabayı hayal ederek geçti. Ama Tommy birden ortadan kayboluverdi. Ozzie hariç herkese dair anıları ve o kişiler, zihninden silindi. Ozzie, Tommy'siz nasıl yaşayacağını bilmiyor. Tommy'nin yokluğunda boşluğa düşen ve bütün bu olanlara mantıklı bir sebep ararken, aklında birden şu gelir; evren küçülüyor. Ozzie, okuldaki fizik projesinde Calvin diye biriyle eşleşir ve aralarında bir etkileşim olur. Her yanlış seçim, bir kapıyı hiç açılmamak üzere kapatacak. Ama Ozzie biliyor ki, Tommy'yi bulmak için pek fazla vakti yok. Ve de o kapıları uzun süre açık tutmaya son derece kararlı. Şimdi kitabı yorumlama vakti; kitabın konusunu okuduğunuzda, tıpkı bana olduğu gibi, size de cezbedici gelebilir. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu kitabı 2020 aralık ayında okumuştum fakat nedense kitabın akışına kapılıp olay örgüsünü ve karakterleri benimseyememiştim. Aslında her ikisinden de çok iyi bahsetmiş yazar. Bunu ikinci okuyuşumda daha iyi anlamış oldum. Aşırı gerçekçiydi. Ayrıca Ozzie ve Tommy, hayatım boyunca unutamayacağım karakterlerden oldular. Gerçekçi olduğu kadar karakterlerin dışlanmışlığını ve karmaşıklığını da çok güzel sezdirmiş yazar. Fakat yine kitabın akışına kapıldığım pek söylenemez. Kitabın sonu yaklaştıkça, içimde bir hayal kırıklığı duygusu belirdi
Benim hayal ettiğim sondan bambaşkaydı. Kitabın içinde güzel mesajlar var fakat, ilerleyişi bana göre pek sansasyonel değildi. Keşke konunun sansasyonelliği yansısaydı kitaba. Neyse, mutlaka okuyun diyebileceğim bir kitap değil ama çerezlik kitap olsa da okusam diyorsanız, bir şans verebilirsiniz diye düşünüyorum. İncelemeye son vermeden önce şunu da bildirmek isterim ki, lgbt içerikli film/dizi/kitapların bambaşka, kendilerine özgü bir naifliği olduğunu düşünüyorum. Homo birey değilim, ama homo olmaya karar vermiş bireylerden saygımı esirgemem asla. Her neyse, bence incelemem yeterince uzun oldu sjjsj. Yakın zamanda yepyeni bir inceleme ile görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın ve sağlıkla kalın. Ayrıca kitaplarda da kalııın:)))