Boş gecmeyelim lütfen
Elimde 500 hadislik bir kitabım var. Yoruma " 1 ila 500 " arasında bir sayı yazın size denk gelen hadisi yazayım. Hadislerin hemen hemen hepsini yazdım...
Anket
23,3bin Gösterim
"Kendisi cehennem ateşine ve cehennem ateşi de kendisine haram olan kişiyi size bildireyim mi? Cana yakın, yumuşak huylu, kolaylaştırıcı kimse."
Bu yorum görüntülenemiyor
Aşağıda bir kaç defa yazdım 😊
7- peygamberimizin " Ümmetinden görmediği kimseler ( kıyamet günü) nasıl tanıyacaksın?" diye soruldu. Peygamber (a.s) şu cevabı verdi: " ümmetim, abdest sebebiyle alınlarından nur, kollarından nur, ayaklarında nur taşıyacaklar ( bu nurla onları tanıyacağım)."
2 yanıtı göster
114- " Kişi sadece şu iki Kişi ye imrenip onlar gibi olmayı isteye bilir : birincisi o kimsedir ki, Allah kendisini kuran-i kerimi nasip etmiştir , o da onu gece ve gündüz boyu okur ve gereğince amel eder. Ikinciside o kimsedir ki, Allah'ı teala ona mal vermiştir de o da gece ve gündüz hak yolda harcar ."
77- " Allah'a duayı, kabul edeceğinden emin olarak yapın. Şunu bilin ki Allah bu inançla yapılmayan duayive gafletle ( başka meşguliyetlerle) oyalanan kalbin duasını kabul ettmez. "
2 yanıtı göster
Mana ile kitabı okumuş olacaksınız. :))
Evet ve tek tek alıntı yerine herkesle de paylaşmış olacağım 😊