iyi-kötü-erdemli
2021 14. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2021 20:02
Okumadan önce kitap ile ilgili küçük bir araştırma yaparsanız muhtemelen okuduktan sonra anlayacağınız gibi Mina Urgan'a ait sonsözün (iş bankası yayınları) her yerde dolaştığını göreceksiniz. Buradan yola çıkarak karakterlerin, nesnelerin, renklerin alegorik anlatımın ürünü olduğunu, demokrasi-faşizm mücadelesini, umut ateşinin sürekli yanmak zorunda olduğunu... kavramak basit. Bir önce okuduğum Gazap Üzümleri'ndeki gibi sarı, gümüş gri, mavi renkleri sıkça işlenmesi dikkatimi çekti. Kitap nar gibi tanelerle bezeli olduğundan saatlerce tartıșılabilir nitelikte. Bazı incelemelerde okudum/dinlediğim üzere hikayede bulunan fazla betimlelerin sıktığı düşüncesine arada ben de katıldım; fakat sürükleyici senaryonun yanında betimleme taşına takılıp sendelemiyorsunuz bile. Okuduktan sonra cidden çok profesyonel bir strateji, kalem ürünü olduğunu göreceksiniz. Şimdiden iyi okumalar. *Kitabı hatırlamak istediğiniz zaman bu sonsöze göz gezdirmeniz yeterli olacaktır.
Sosyoloji
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · İş Bankası Kültür Yayınları · 201097,3bin okunma