"Kaç ömür gerekir, yaşamayı öğrenmek için?"
Uzun süredir uğrayamadım buralara. Çok sevdiğim kitaplardan uzak kalmam gerekti. Gerek dersler gerek hayatın yoğunluğu beni bu çok zevk aldığım platformdan da uzak tuttu. Ama sonunda geri dönüyorum ve dönüşüm bu kitapla olduğu için de çok memnunum.
Matt Haig tarafından yazılan okuduğum 2. kitap Zamanı Durdurmanın Yolları. Profilimden yazarın Gece Yarısı Kütüphanesi kitabının yorumunu okursanız ne kadar hayran olduğumu görebilirsiniz. O kitabı çok sevince buna da çok büyük beklentilerle başladım ve mutlulukla söylüyorum ki beni şaşırtmadı. Herkesin kendinden bir şeyler gördüğü, kaleminden asla sıkılmadığı bir yazar vardır ya benimki Matt Haig'miş meğer.
Kitapla ilgile genel yorumuma gelince, 1500'lerde doğmuş bir adamın günümüze uzanan öyküsünü okuyoruz. Kimilerince bir hediye kimilerince bir lanet olarak görülebilecek şekilde kahramanımız Tom Hazard o kadar yavaş yaşlanıyor ki yüzyıllarca yaşıyor. Biz de onunla birlikte bu uzun yılların sancılarını, aşklarını, güzelliklerini ve zorluklarını paylaşıyoruz. Tom'u anlamak beni kitaba en çok bağlayan şey oldu. O kadar ki okurken kendimi onunla dertleşiyor gibi hissettim. Tüm duygusallık bir yana karakterimiz uzun yaşamı nedeniyle Shakespeare gibi ünlü isimlerle tanışıyor ve yazarın onlarla ilgili yorumlarını görmek de kitabı ilgi çekici kılıyor.
Yukarıda alıntıladığım, kitabın arka kapağında yazan cümle, benim kitabı almamı sağlayan cümle olmuştu. Kitabın sonunda bu sorunun cevabını aldığımı söyleyebilirim. Benim ruhumu tatmin eden bu kitabı okumanızı canıgönülden öneririm.
Zamanı Durdurmanın YollarıMatt Haigİldaland