·984 syf.····Okunma: 16 Ekim 2021 23:41 Benim için çok önemli birinin tavsiyesiyle okumaya başladığım ve tam anlamıyla içine girip özünü kavrama noktasına gelene kadar da sırf bu tavsiye uğruna okuduğum bir kitaptı. Ancak sonrası tahmin edilesi bir hayranlık içeriyor.
İnsan olmanın; insanlığı kaybetmiş bir dünyada ne denli karşılık gördüğünü ve değişmiş algıların, beklentilerin, duyguların, tepkilerin, olayların karşısında bu insanlığı korumaya çalışmanın acımasız çaresizliğine şahit oluyoruz kitapta.
Tekrar okunacak ve her okuma ile yeni düşünce şekilleri oluşturacağına inanıyorum. Ve her döneme hitap edip ölümsüzlüğünü koruyacağını düşünüyorum.
"İnsanda en çok saygı göstermemiz gereken şey, feda edilmemiş bir benlik olmalıdır. "
Umarım benliğine saygı duyup onu koruyan kişilerin sayfalarına düşer, hayatta bir şekilde önüne çıkar bu kitap. Kendinizden bir şeyler bulacağınıza ve Howard Roark sayesinde bu dünyada yalnız hissetmeyeceginize eminim. İyi okumalar :) Yeni okuyacaklar keyfine varın