2021 65. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2021 22:32
Ahmet Arif aşkı çok saygın bir yere koyuyor . Daha önce de mektup tarzında eserler okumuştum ama bu çok başka . Ahmet Arif aşkı her satıra işlemiş bu aşka cevap alamadığı halde yazdıklarınadan , yaşadıklarından acı duymuyor sadece Leyla'ya olan aşkına tutunuyor . Güneşin her gün yeniden doğup batması gibi Ahmet Arif her mektubunun sonuna "gözlerinden öperim Leylam" yazıyor . Ahmet Arif Leyla Erbil'e onca zorluğun yokluğun içinde mektup yazarken Leyla çoğuna cevap bile vermiyor . Leyla başkasıyla evleniyor ama Ahmet ona yazmaya devam ediyor bu evlilik onun için bir şey ifade etmiyor çünkü onun amacı Leyla'ya sahip olmak değil , o Leyla'yı çok saf , masum temiz bir şekilde seviyor . Varlığıyla , ona olan sevgisiyle yetiniyor . Bu kitabı okumadan önce Ahmet Arif'i Leyla Erbil'e aşık sanıyordum ama okuduktan sonra anladım ki Ahmet Arif Leyla Erbil'e tapıyor . Aşka olan saygım arttı ama ne yazık ki günümüzde böyle güzel seven hiç kimse yok . Bu kitabı bugüne kadar okumayanlar çok şey kaybettiğinizi söylemek zorundayım , daha fazla kaybetmek istemiyorsanız mutlaka okuyun .
Leylim LeylimAhmed Arif · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201318,6bin okunma