·352 syf.····Okunma: 22 Kasım 2021 20:44 1984
George Orwell'in eleştiri -bilim kurgu kitabı. Aslında bilim kurgu kitaplarını pek sevdiğim söylenemez ama 1984ü sevmemek elde değil tabiki Gerçekten içinden ince anlamlar çıkattığım ,beni düşündüren ,akıcı sıkmayan bir kitaptı ;ne kadar ön yargıyla yaklaşsam da kitabı güzel bitirdim.
"Winston o gün bakanlıkta çalışırken karşı duyulmaz bir günlük tutma isteği duydu. Ama bunu kim için yazcaktı ? Nasıl yazcaktı ? her yer teleekranla doluydu izleniyordu ve yakalanırsa ölüm cezası da vardı. İşte böyleydi ne düşündüğün önemli değildi ,parti gibi düşünmek zorundaydın ,sorgulamamalıydın ,parti ne yapıyorsa doğrusunu yapıyodur ama Winston bunu kabullenemiyordu. Kendi gibi biri daha vardı yani Winston öyle olduğunu düşünüyordu ;O Brien. Birgün fırsat yakalayıp O Brienle herşeyi konulmak için can atıyordu. Aynı zamanlar Julia da Winstonu gözetliyor her yerde karşısına çıkıyor. Bir şekilde kendisine aşık olduğunda bahsediyor. Ama bu devirde aşık olmak demek sadece ölümü ertelemek demek. Eninde sonunda bunun sonu idam veya buharlaşma"