Puan vermedi·632 syf.····Okunma: 26 Kasım 2021 00:51 Ya Şimdi Ya Hiç ! Ah oblomov aahhhhh. Öncelikle 664 sayfa bir kitap. Bu yüzden bitirebileceğimi düşünmüyordum ama Oblomovun bu akıcı hikayesini bitirdim. İçimde Obolmova karşı derin bir üzüntü kaldı :( kitap ; tembel, her şeyi erteleyen, saf, iyi niyetli ve dürüst olan Oblomov ve onu hayata döndürmeye çalışan Ştoltz ve onu kısa bir süreliğine hayata döndürmeyi başaran Olgayı anlatıyor.
Oblomov sayesinde tembelliğin ne kadar kötü olduğunu ve hayatı yaşamanın ne kadar önemli olduğunu tekrar anlamış oldum. Oblomov korkuları, endişeleri, kaygıları yüzünden hayatını kendi ellerinden almış bir karakter. Yaşamaya bile korkar mı bir insan ? Eğer oblomovluk varsa korkar.
Ştoltz ise Oblomovun tam zıttı. Hayatı doya doya cesurca korkusuzca yaşıyor. Ve harika bir arkadaş. Oblomovun her şartta yanında oluyor. Onu hayata döndürmek için elinden geleni yapıyor.
Ve Olga. Olga, Oblomovu hayata döndüren karakter. Bana göre kitabın akışkanlığının başladığı bölüm. Olga ve oblomovun yaşadığı güzel bir aşk başlıyor. Ama Oblomovluk peşlerini bırakmıyor :(
Benim çıkardığım sonuç hiç bir şeyi ertelemeden bize sunulan hayatı elimizden geldiğince en iyi şekilde yaşamak oldu. Sadece hayatta kalmak icin yaşarsak oblomovluk etmiş oluruz.