Sınıfım ile oluşturduğumuz kütüphanemizden bir kitap. Okuma sırası bana geldi :) bayıldım tek kelime ile. Şermin Yaşar'ı çok seviyorum. Bu bir çocuk kitabı olamaz hayır bunu yetişkinler asıl okumalı diyerek okudum. Gerçekten günümüz dünyasını çok iyi ifade ediyor.
Çocuğu denemeden bir yanlış yaptı diye onu hırpalayan , azarlayanları gördü bu gözler, 99 alan çocuğu teselli ettiğim oldu anne baba korkusundan üzülürken. Daha minicikken etkinlikleri diğerleri gibi yapamıyor diye hoca bulmak isteyenleri ve daha niceleri... Kendime baktığımda da öğretme isteğimi iyi ki törpülemişim rehberlik etmek en güzeli yoksa hem kendimi hem de öğrencilerimi yıpratabilirdim. Biz eğitimciler ve çocuğu olan herkesin okumasını isterim. Hatta bazı kısımlarında sosyal medyadan insanları gördükçe neden ben böyle değilim , demekki bende ve ailemde sorun var diye düşündüğüm şeylerin aslında nasıl da abartılı olduğunu okumak içime su serpti. Ailecek aynı kıyafetleri giyip fotoğraf çekilen sevgi pıtırcığı aileler, sürekli kilo vermek için hayatın bir kısmını yok edenler , sadece ders çalışması gereken çocuklar , internette alışveriş çılgınlığı , para hırsıyla hep daha fazlasını isteyenler , birbirini görmeyen duymayan bağ kuramayan insanlar, temizlik hastaları. Toplum aslında tam da bu şekilde çok acı durumumuz.
Uzun zamandır benimde en büyük hayalim ve isteğim köye ya da kasabaya yerleşip orada öğretmenlik yapmak. Küçük bir bölgede sessiz sedasız ama huzur dolu yaşamak. Kitap hayallerime olan isteğimi iyice artırdı. Okuyun ve okutun ️