2021 10. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2021 20:10
Jane Austen’nın okuduğum 4.kitabı ve açıkca söyleyebilirim ki bana göre en detaylı işlenmiş kitabı. Kitapta karakterler ve yakın çevreleri öylesine ayrıntısına kadar incelenmiş ki bi raddeden sonra onları kendi arkadaşınız, komşunuz ve teyzeniz olarak görüyorsunuz ve davranışlarını tahmin etmeye başlıyorsunuz. O seviyeye geldiğimden sonra kitap bana sıkıcı gelmeye başlamıştı o yüzden bir hayli yavaş okudum ancak ben kitabın sonunu öngördüğümü sanmıştım, yanılmışım. Bazı olaylar sizin gözünüzün önünde ama aynı zamanda arka planda çok ilginç bir şekilde gerçekleşiyor şaşırıyorsunuz. Beklemediğim çok olay yaşandı ve karakterleri tanırken gözümden bir sürü şey kaçırdığımı farkettim. Jane Austen’nın kitabı çok gereksiz uzattığını düşünüp keşke başlasamaydım demiştim ama sonunu okuduktan sonra yazarın, kitabın sonunu aşırı aceleye getirdiğini düşündüm, son olayların bana göre ortalarda yaşananlardan daha uzun anlatılması daha güzel olurdu ama biliyorum Jane’nin yazım tarzı böyle. Özetle, çok beğendim.
1000k
EmmaJane Austen · Can Yayınları · 201814,1bin okunma