2021 98. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2021 01:32
Çok sevdim. Konunun işlenişi, akılı ve anlatımı mükemmeldi. Ama bunlar için sevmedim. Asıl sevme nedenim samimiyet. Asıl sevme nedenim cesaret. Asıl sevme nedenim duyguları bütün çıplaklığıyla, aptal romantizmden uzak, buz gibi keskin cümlelerle anlatması. Hatayı yapan zaten suçlu, ama gören ve görmezlikten gelen daha büyük suçlu demesi. Amasız düşünceleri her şeye rağmen yanlış olsa bile tercih etmesi. Asıl suçu işleyene değil işlendiğini bilip kanıt isteyende görmesi. Suça inanmayana değil, inanıp olsun diyeni eleştirebilmesi. Konunun mirasla, yazlıklarla veya parayla ilgisi yok. Maskenin altında saklananlarla ilgisi var. Hata zaten yapılmış ama bunu göremeyen dürüst olmayan insanlarla ilgisi var kitabın. Daha önce bunun gibi acemi incelemelerimde de yazmıştım. Ben manifesto, romantizm, ders sevmiyorum kitaplarda. Tek istediğim gerçekliğin, duyguların tüm çıplaklığıyla önüme getirilmesi. Onun için bu kitap manifestocularla, güzel cümle arayıp paylaşanların kitabı değil. Bu kitap bir duyguyu, bir travmayı ve suçu tüm çıplaklığıyla ve insana aitliğiyle gösteren bir kitap. Lütfen okuyun, paylaşın ve anlatın. Çünkü ben öyle yapacağım.
MirasVigdis Hjorth · Siren Yayınları · 20216,5bin okunma