Puan vermedi·72 syf.····Okunma: 30 Kasım 2021 13:31 Kitabımızın adı ''Haydi Namaza'' olsa da okudukça insanı tefekküre iten bir yanı vardı. Haydi Tefekküre der gibi .. ne demek istediğimi kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız.
Eserin hacmi küçük, zorlanmadan bir oturuşta okunacak kıvamda hele ki Yazarımızın üslubuna aşinaysanız sıkmadan akıp gidecektir. Ayet ve Hadislere bol bol yer vermesi tekrara düştüğü izlenimini verse de insanı kendine getiren bir tarzı üslubu var Mecdi el-Hİlali'nin.
Konu olarak kitabı ele aldığımızda yazarımız kitaba, insanın acziyetini dile getirerek başlamış. İnsanın Rabbi ile iletişiminin özünden bahsetmiş.
Sonrasında namaz için yaratılmış olduğumuza değinmiş ki bu kısmı çok hoştu. Tüm evren bir düzen , bir zikir halinde bulunurken ben o düzenin neresindeyim? düzenin içinde miyim yoksa düzeni bozan kısımda mıyım? Düşünülesi...
Sonrasında namaz terkinin mazereti olmadığından, namazı dosdoğru nasıl kılınacağından ve daha bir sürü konuya nokta atışlar yaparak ele almış.
Hoş, istifadeli bir kitaptı.
İlgililere tavsiye edebilirim.