Puan vermedi·580 syf.··Beğendi
···Okunma: 26 Kasım 2021 21:55 #Okudukbitti
#Kızılgerdan
#JoNesbo
Sanırım Harry Hole serisine yeni başladık
Oslo’da gerçekleşecek olan liderler zirvesi toplantısında ABD başkanının güzergahının güvenliği sırasında küçük bir aksilik olur ve Harry birini vurmak zorunda kalır.
Olay incelendiğinde hatalı olanın Harry yerine Gizli Servis olduğu ortaya çıkınca, bu rezaleti gizlemek adına Harry’ye cinayet masasından, özel bir birime terfi ettirerek yollarlar.
Burda ilk işi sadece 2. Dünya savaşı sırasında belli sayıda üretilmiş bie tüfeğin yurda sokulmasını araştırır. Ancak bu araştırma Harry’yi başka başka yerlere götürür.
Hikaye ilerledikçe tüm yollar 2. Dünya savaşına çıkmaktadır. İkinci dünya savaşında Almanya adına cephe de savaşan 4 asker savaşın gidişatını az çok anlamışlardır. Bunlardan en cesuru Daniel onca Rus askerini öldürmesine rağmen en sonunda ölür. Biri ise Rus tarafına geçer diğer ikisi ise bir el bombasının yanlarında patlaması ile komutanları dahil 3 asker ağır yaralanırlar.
Harry tüfeğin izini sürerken daha önce kimsenin dikkatini çekmeyen, ayyaşın teki diye ciddiye alınmayan bir ölünün ikinci dünya savaşı’ndaki askerlerden biri olduğunu öğrenir. Ve artık şüphesi kalmamıştır. Tüfek suikast için getirtilmiştir.
Harry adına araştırmaya devam eden arkadaşı bazı şeyler öğrenir ve Harry’e ulaşmaya çalışır ancak ulaşmadan öldürülür. Ancak iki ölüm arasında hiçbir benzerlik yoktur.
Harry ikinci dünya savaşı’nda cephede yer alan ve yaşayan herkesle konuşur. Daniel ölmüş, Gudbrand ölmüş, Fuake savaş sonrası tekrar gelmiş, Juul ise yaşamına devam etmektedir.
Getirlen suikast tüfeği ile Norveç Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin öldürülmesi, ardına Juul’ün karısının isimsiz telefonlar sonrası kaçırılıp öldürülmesi ve son olarakta Juul’ün intihar etmesi tüm soruları cevapsız bırakmış, katili Juul’müş gibi göstermiştir.
Ancak hala katilin kim olduğu ve neden bu cinayetleri neden işlediği büyük bir muammadır. Harry son olarak cephe de yaralanan askerlerin tedavi edildiği hastanenin olduğu Viyana’ya gider. Burada öğrendikleri ise fikirleri tamamen değiştirecektir.
Konusu ve kurgusu fazlasıyla beklentilerin üzerindeydi. İlk iki kitabın üzerine çıtanın bu denli yükselmesi fazlasıyla zevk verdi. Genel anlamda sıkılmadan zevkle ve merakla okudum. Katili tahmin etmiş olmama rağmen tahmin edememiş olmakta ayrı bir Nesbo sürprizi olsa gerek Nesbo okumanın tadına bu kitapta vardım sanki
Lütfen kitap okuyalım ️️